KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Lähimmäisenvihaa pohjolassa

LÄHIMMÄISENVIHAA POHJOLASTA

Facebookissa on vuodenvaihteen tienoilta asti ollut meneillään "suuri puhdistus".  Tarkoittaen sitä, että suomalaisten oikeuksien, Suomen itsenäisyyden tai oikeusvaltion palauttamista vaativat eivät voi toivottaa edes hyvää päivää, rikkomatta jotenkin FB:n erinomaisen epämääräisiä yhteisönormeja ja joutumatta siis bannilistalle.

Päättäjien tuhoisalle maahanmuuttopolitiikalle myötäsukaiset, suomaisille ja suomalaisten oikeuksille hevonlannat haistattavat ja maan lait solmuun vääntävät tai kokonaan huomiotta jättävät viharyhmät taas saavat täydellisen toimintavapauden. 

Kuinkahan paljon näitä viha/pöyristymis/tekopyhäilyryhmiä/yhteisöjä oikein facebookin kätköistä löytyykään?

Kaverin vinkistä löytyi otsikossa mainittu. Ja täytyy sanoa, että kerrankin on nimi enemmän kuin kohdallaan.

Tässä ryhmässä pistää silmään erityisesti pari asiaa:


-keskustelijoista suurimmalla osalla on joko tyhjä, tyhjänpäiväisyyksistä koostuva tai yksityisyysasetukset kaakossa omaava profiili.

-Vastakkaista mielipidettä edustavia ei bannata, vaan ilmeisesti oikein toivotaan paikalle.

Ensinmäinen piirre ei tietenkään hämmästytä, samalla laillahan nämä toimivat reaalimailmassakin: kasvot peitettynä ja kivenmurikat käsissä ollaan niin hyväntekijää, niin hyväntekijää.

Toinen on hiukan oudompi. Halutaanko lopultakin avata keskusteluyhteyttä? Tarkemmalla tarkastelulla ei varsinaisesti siltä näytä. Pari malliesimerkkiä keskustelukulttuurista:


Satunnainen vierailija koetti muistutella ryhmässä maahanmuuton varjopuolista: 
-Pariisi Lontoo Madrid Nizza Berliini Manchester Pietari Tukholma ja Turku. Näissä kaikissa paikoissa nämä teidän suojattinne, osoittavat lähimmäisenrakkautta teidän avullanne. Kurkkuja leikataan ja lapsia jyrätään rekalla kappaleiksi. Teidän mahdollistettua niitten tulemisen maihimme.
-----
Millä tavalla kymmenen Turkulaisen naisen elämä olisi parempi, kun ei olisi saatanan kulttia? Kaksi heistä jatkaisi elämäänsä."

Johon täysin loogisesti (sarkasmivaroitus) Lähimmäisenvihaa Pohjolasta vastasi:
-"No millä tavalla 80 nuoren elämä olisi parempi kun ei Anders Breivik olisi heitä ampunut kuin eläimiä? Jos nyt tälle linjalle oikeasti haluat lähteä."

Eli pulutaktiikka on edelleen käytössä (Kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: ensin se paskoo laudalle ja kaataa nappulat ja sitten se julistaa itsensä voittajaksi.)

Sitten lisää älyllistä keskustelua suvaitsevaiston tyyliin:
-"Jännä et nää Hitleriä tukevat tahot ei mitenkään tajua et olisivat ennen mua jonossa kaasukammioon."
Yhteisön agenda ja toimintatapakin tuntuu tutulta ja turvalliselta:

Lähimmäisenvihaa Pohjolasta:
"Näköjään tänne on nyt muitakin sitten näitä "islamin vastaisen rintaman" -ihmisiä tulossa jotka haluavat banneja FB:sta."

Ei tarvinne jatkaa? Tuttua kauraa. Kysymys kuuluukin: miksi tälläinen(kin) yhteisö on perustettu? Onko kysymys vain jälleen yhdestä pätijästä, jolle yhteisö ja siellä myötäkauhistelijat edustavat egobuustia?

Vai onko takana jotain muutakin. En tiedä. Joten kysyn teiltä. Jakysyn myös, kenen intresseissä on

-kaivaa maata sananvapauden alta

-estää demokratiaan oleellisena osana kuuluva järjestelmän ja päättäjien kritisointi

-usuttaa kansalaiset toisiaan vastaan kärjistämällä eri mielipideleirien vastakkainasettelua ja saattamalla voimaan Stasin ilmiantajakoneiston kaltainen "kansalaispoliisiverkosto" erioikeuksin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Facebook on yritys. Ymmärräthän sen? Vähän kuten MV-lehti jolloin olit siellä töissä taiteilijanimellä T5. Jouduitko koskaan muuten poliisin kuulusteltavaksi niissä hommissa, tuolloin aikoinaan?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Petra, hienoa tuo sinun sinnikkyytesi. Jaksat vain aina yrittää kiusata asialla, joka ei kiusaa minua lainkaan. Olen täysin valmis vastaamaan kirjoituksistani MV:ssä. Itse asiassa oikein odotan, että joku asioista päättävä tekisi sen virheen, että veisi ne kirjoitukseni oikeuteen... odotan oikein vesi kielellä, mutta...njääh tuskinpa ne niin tyhmiä sentään ovat. Tai rohkeita.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Sekin on hyvin lohdullista, että tässä hullunmyllyssä, joksi maailma on viime vuosina muuttunut, jotkin asiat sentään pysyvät ja paranevat. Kuten Petra Nyqvist, joka edelleen on yhtä naivin pahantahtoinen kuin ennenkin, ellei jopa hieman enemmänkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olisi hauska tietää, mikä tässä Turun Sanomien jutussa oli niin pöyristyttävää, että Mielikutuksen Voima lähti lentoon:

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3622874/Puuko...

Toimituksen poiminnat