KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Oikeuskäytäntö pedofiilien asialla?

Tuomiopäivä se kolkuttelee vääryyslaitoksen nurkkiakin. Kysymys kuuluu: miksei tätä lakia ole tähän mennessä lainkaan noudatettu?

"Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa. – Oikeudenkäymiskaari (1.1.1734/4), 1 Luku 12§"

Pedofilian suosiminen oikeuskäytännössä

10-vuotias lapsi ei voi pätevästi suostua sukupuoliyhteyteen. Oikeuden mukaan teko ei silti ollut raiskaus, koska tekijä ei käyttänyt väkivaltaa. Professori Matti Tolvanen on täysin eri mieltä. Hänen käsityksensä mukaan  pelkkä fyysisesti ylivertainen olemus voisi oikeuskirjallisuuden perusteella riittää väkivallan kriteerien täyttymiseen. Näin on etenkin tällaisessa tapauksessa, jossa uhri on 10-vuotias ja tekijä 22

Nyt ei kyllä pelkkä islamilaisten-ihannointi-kultti riitä selitykseksi. Syyttäjä toimii selkeästi vastoin virkavelvollisuutaan vedotessaan ainoastaan raiskaupykälän ensinmäiseen momenttiin. Rouva siis laittaa kylmän viileästi peliin oman maineensa lisäksi myös myös ammatillisen uskottavuutensa ja mahdollisesti myös oman mahdollisuutensa toimia virassaan jatkossa, jos ja kun, näitä asioita aletaan Suomessakin selvittämään.

Nyt on kiinni meistä, kuinka kauan tämä pedofiileja suosiva oikeuskäytäntö ja lasten hyväksikäyttö saa edelleen Suomessa jatkua. Meillä ei ole oikeutta enää syrjästä katsoa, kun lapsen elämän saa tuhota, saadan korkeintaan näpäytyksen sormillensa.

Alkaa näyttää ilmeiseltä, että oikeuslaitoksen palveluksessa täytyy olla melkoinen määrä pedofiileja, sillä muuten tätä "oikeuskäytäntö" on hyvin vaikeaa selittää. Mahdolliset kiristys- tai lahjontakuviot olisi otettava tutkintaan ja suuri osa tuomarikuntaa ja näköjään myös syyttäjiä pitäisi pidättää virastaan välittömästi, siihen asti, että nämä väärät tuomiot ja niiden taustatekijät saadaan selvitetyiksi.

Ruotsissa ja Norjassa on jo tehty ensinmäiset laajamittaiset pidätykset kansainvälisen pedofiiliringin alkaessa paljastua yhteiskunnan isokenkäisten joukossa. Pidätetyissa on mukana mm. opettajia, poliitikkoja, poliiseja . Milloin vyyhti alkaa keriytyä auki myös Suomessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

On yhden tapauksen perusteella melko turhaa väittää, että " oikeuslaitoksen palveluksessa täytyy olla melkoinen määrä pedofiileja, sillä muuten tätä "oikeuskäytäntö" on hyvin vaikeaa selittää." Yhtä vähin perustein voisin väittää, että Suomen opettajakunta on pääosin kirjoitustaidotonta ja analysointikyvytöntä sakkia.

Kyse näyttää olleen syyttäjän virheestä, jota vastaajan asiamies käytti armotta hyväkseen. Syyttäjän olisi pitänyt ottaa huomioon se että väkivaltaa tai sen uhkaa ei välttämättä pystytä näyttämään. Pienellä syytelaajennuksella turvapaikanhakija olisi suurella todennäköisyydellä tuomittu törkeästä raiskauksesta. Nyt voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta laajentaa syytettä jälkeenpäin, mutta luulisi olevan selvää syyttäjällekin, että yrittää pitää. Sukupuoliyhteys 10-vuotiaan lapsen kanssa on raiskaus, ei hyväksikäyttö.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Perehdypä vähän tarkemmin oikeuslaitoksen antamiin tuomioihin seksuualirikosten osalta. Minä perehdyin. Ja seison kirjoittamani takana.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ehkäpä osaat valottaa sitä vetoamaasi oikeuskäytäntöä, kun me hölmömmät emme sitä tunne. Jos huomasit, vetosit tasan yhteen tapaukseen eikä siitä juuri voi tehdä laajoja johtopäätöksiä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #5

Blogeista ei yleensä ole kovin järkevää tehdä Sodan ja rauhan mittaisia, jos haluaa, että joku ne lukeekin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Virhehän on saanut alkunsa jo esitutkintaa suorittaneen viranomaisen tekemästä tutkinnasta. Kaikkea ei voi kaataa pelkästään syyttäjän niskaan. Nykyisen esitutkintalain mukaan syyttäjä tekee yhteistyötä poliisin kanssa.

Onko Suomen oikeudenkäymiskaari niin kankea, ettei tuomari voi puuttua millään tavalla havaitsemaansa virheeseen, vaan tuomio on määrättävä vain ja ainoastaan syyttäjän syytehakemukseksessa esittämien vaatimusten pohjalta?

Hovioikeus on sitä varten, että se korjaa käräjäoikeuden virheet. Korkein oikeus taas korjaa hovioikeuden virheet! Kuka sitten KO:n virheet?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän ole parempi oikeudenkäytön ja oikeusturvan kannalta yleisesti ottaen, että tuomari pitäytyy omassa roolissaan ja syyttäjä omassaan. Tuomarihan ei ole ollut mukana esitutkinnassa ja hänen näkemyksensä rikoksesta on paljon puutteellisempi kuin syyttäjällä. Meillä kaikilla median pohjalta käsityksemme tekevillä se on vielä paljon puutteellisempi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Syyttäjä laatii syytteen ja tässä tapauksessa yhden lauseen lisääminen teonkuvaan olisi merkinnyt raiskaustuomiota erittäin suurella todennäköisyydellä. Poliisitutkinnassa ei olisi selvinnyt, oliko 10-vuotias yhdyntää varten avuttomassa tilassa kykenemätön muodostamaan omaa tahtoaan. Oikeus olisi voinut harkita sen itsenäisesti jos siihen vain olisi vedottu. Veikkaan että 10-vuotiasta olisi ihan yleisesti pidetty aivan liian nuorena päättämään yhdynnästä ja suuseksistä 22-vuotiaan kanssa.

Oikeus lähti siitä, että syyttäjän tuli näyttää syyte toteen eikä lähtenyt neuvomaan syyttäjää kesken prosessin, miten syyte saadaan kattamaan raiskausrikos. On melko kaukaa haettu että oikeuden tehtäviin olisi kuulunut osa syyttäjän tehtävistä.

Toimituksen poiminnat