KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Suomen media vaikenee Norjan pedofiiliskandaalista

Kysykää itseltänne : miksi?

51 henkilöä on pidätetty Norjassa osallisuudesta pedofiilirinkiin, joka on levittänyt iljettävistä iljettävintä lapsipornomateriaalia. Mukana on lakimiehiä, opettajia, ainakin yksi poliisi ja yllätys, yllätys: poliitikkoja.

Koko touhu on niin sairasta, tekisi mieleni sanoa saatanallista, etten halua edes lähteä kuvailemaan. Lukekaa itse. Suomen median omertan laista johtuen, ette pääse lukemaan sitä suomeksi ja vaikkapa Helsingin Sanomista tai Aamulehdestä. Eikä sitä käsitellä Ylen uutisissa. Kysyn jälleen miksi?

Miksi Suomessa on liian vaarallista uutisoida Norjan paljastuneesta pedofiiliringistä?

Miksi Suomen media on hiljaa myös USA:n pizzagate-skandaalista? Jos se on salajuoni Hilary Clintonin mustamaalaamiseksi, eikö sekin olisi uutisoinnin arvoinen asia? Puhumattakaan siitä, jos asiassa on perää?

Miksei suomalainen media ota milään lailla kantaa netissä leviäviin väitteisiin Imatran teloitusten liittymisestä samaan vyyhtiin? Eikö Suomen maineen kannalta olisi oleellisen tärkeää, että asiaa lähdettäisiin selvittämään. Varsinkin, kun sen yhteydessä on mainittu entinen ministeri Alexander Stubb?

Pitävätkö nämä tiedot paikkansa? Liittyvätkö ne yhteen?
Suomalainen media on sellainen, joka vastaa kun ei kysytä, ei vastaa, kun kysytään....

Kuunnelkaamme edelleen siis hiljaisuutta...

http://www.dagbladet.no/…/landets-storste-overgrep…/65362678

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan siitä ollut Ylen uutinen:

Poliisi paljasti suuren pedofiiliringin – 51 epäiltyä otettu kiinni Norjassa

http://yle.fi/uutiset/3-9305340

ja myös MTV:n

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/norja...

sekä Aamulehden, iltapäivälehtien jne.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voi itku, pitääkö kaikki paska heti levitellä eteemme haisemaan? Tuli heti mieleen sinun motiivisi, hommassahan on jo salaliiton makua, Stubb on mukana ampumassa venäläisiä toimittajia Imatralla vai miten se oikein oli?

Suomen media vaikenee entä vaihtoehtoinen media kuten Mitä Vittua?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Googlea saa jälleen syyttää. Ei nimittäin tarjonnut haullani ensinmäisellä sivulla, kuin melkein 10 vuotta vanhoja uutisia. Eipä ole ensinmäinen kerta.

Melko ohkaiseksi on joka tapauksessa tuo uutisointi jäänyt.

Ja ei. en halua mässäillä paskalla. Huomautan vain, että kummallisen jähmeästi media reakoi, kun sitä ihteään alkaa lentää tuulettimeen vähän joka suunnalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hakusanoja siitä pitää syyttää eikä Googlea, haulla pedifiilirinki tai -verkosto Norjassa niitä löytyy.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kellä löytyy, kellä ei. Hakusanat: pedofiili, Norja.

Toisaalta, eihän tämäkään ole yleisesti tiedossa: mitä enemmän teet hakuja nk. "tulenarasta" materiaalista, sitä huonommin saat osumia googlessa tiettyistä aihepiireistä. Tiedän tämän, paitsi omasta kokemuksesta, myös monien tutkijoiden ja vaintoehtomedian kirjoittajien kertomana.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Hei. Toisinaan hakukoneiden tulokset päivittyvät pienellä viiveellä. Joissain hakukoneissa, kuten Googlessa voi rajata hakua koskemaan myös tuoreimpia tuloksia esim viimeisen päivän ajalta.

Paras tapa pysyä lehtien päivittäisestä uutisvirrasta on vierailla suoraan lehden sivuilla. Esimerkiksi Uuden Suomen tuoreimmat uutiset löytää helpoiten US:n etusivulta tai tuoreimpien uutisten listalta.

Uutistyössä on toisinaan hankala käsitellä aiheita, jotka ovat ainakin toimituksen tietojen perusteella täyttä tuubaa. Esimerkiksi Imatran veriteon liittäminen johonkin salaliittoteoriaan on vaikea uutisoida ilman, että tästä on minkäänlaista näyttöä.

Itseään kunnioittava ja vakavasti työhönsä suhtautuva toimittaja ei myöskään pelkän verkkohuhun perusteella aloita aiheen tutkimista, ellei sen tueksi ole jotain muuta lähdettä. Verkossa kun nykyään liikkuu vaikka minkälaista informaatiota, joka pakenee luotettavan määritelmää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tärkeän asian nostit esille, vaikka jotkut haluaisivatkin vaieta näistä asioista. Ehkä syy mediahiljaisuuteen täällä kotimaassa on seuraava?

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/548462/Tutkija+Le...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

# 4

Yhteisö haluaa käsitellä ongelman sisäisesti. Suomalainen versio Sharia-laista.

Toimituksen poiminnat