KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Ei saa antaa pelolle valtaa

 

Näin huomaavaisesti  meitä opastavat viisaat päättäjämme. Ei pidä antaa pelolle valtaa: sängyn alla ei ole mörköjä, eikä paha musta enkeli tule hakemaan päivänsankaria.

Opastus onkin jokseenkin paikallaan, sillä kansa, vaikkakaan ei varsinaisesti näe painajaisunia möröistä tai mustista enkeleistä, tai edes punahilkoista ja susista, on kansa ehkä aivan pikkiriikkisen huolissaan sellaisista mitättömistä pikkuseikoista kuin esim. SUPO:n ilmoituksesta että jokunen tuhatta maahantunkeutujaa on teillä tietymättömillä, ja heidän joukossaan ilmeisesti ainakin 300 terroristiyhteyksin varustettua yksilöä. -Elleivät nämä sitten edelleen rakentele pommeja vokeissa.

Sinänsä tietenkin ihmetyttää, että mikseivät käy kysymässä Nergiltä, missä nämä karanneet lampaat ovat ja millä nimillä terroristit liikkuvat, koska Nerghän tuntee heidän kaikkien olinpaikan ja taustat.  Onko Supolla ja sisäministeriöllä niin huonot välit, että tiedonkulku ei pelaa? (http://www.hs.fi/kotimaa/a1479179771404)

No jokusenhan ovat sentään löytäneet ihan itsekin. Turvallisuuden tunne kasvaa kohisten, kun tietää, että nyt sentään kaksi yhdentoista murhan miestä on saatu pois siitä muonavahvuudesta, joita me kansalaiset olemme velvoitettuja ruokkimaan. (http://www.hs.fi/kotimaa/a1479179771404)

Tarkemmin ajateltuna korjaus edelliseen: ruokkimaanhan me joudumme sentään edelleenkin myös nämä kaksi iloista veijaria. Koska karkottaahan heitä ei missän nimessä voi, koska ei pidä antaa pelolle valtaa. Mutta ovatpahan edes jonkin aikaa telkien takana, etteivät pääse veistelemään lisää lovia sängynpäätyyn. Suomalaisen oikeuskäytännön tuntien ehkä jopa raskaimillaan muutaman vuoden. Ja sitten saavat terapiaa, joten ei huolta.Pientä epävarmuutta elämään tuppaa aiheuttamaan myös sellainen pikkujuttu, kuin poliisivoimien vähentäminen.


Iltalehti ystävällisesti kertoi meille jo kesällä, että monin paikoin  lähimmälle poliisiasemalle  on monin paikon matkaa  jo nyt yli 80 kilometriä ja lisää leikkauksia on suunnitteilla. Jostain syystä unohtivat mainita, ettei edelleenkään saa antaa pelolle valtaa.  (https://plus.iltalehti.fi/lahin-poliisi-80 km-paassa/)

Ja mitäpä sitä pelkäämään: jos vaikkapa naapurin isäntä viinapäisään ajaa perheensä pihalle ja ryhtyy ammuskelemaan myös naapureita, niin onhan se ainakin kohtuullisen helppo ja vaivaton lähtö. Verrattuna suomalaisen vanhustenhoidon ja terveyspalveluiden antamaan proknoosiin elämän loppupuolen kohtaloista voisi jopa sanoa: armelias.

Ja lohtunahan on myös se, että tunnin -puolentoista perästä ehtivät jo poliisitkin hätiin. Kauan ennenkuin haaskaeläimet ehtivät paikalle.

Nyt on kuitenkin havahduttu myös sisäministeriössä siihen, että kansalaisten turvallisuuden takaamiseen eivät välttämättä riitä pelkät kannustavat sanat ja vain tunnin viiveellä paikalle ehtivä poliisi. Niinpä sisäministeriö onkin esittänyt valtion täydentävään talousarvioesitykseen lisämäärärahaa poliisille ja suojelupoliisille. Lisämäärärahalla voitaisiin turvata 200 määräaikaisen poliisin töiden jatkuminen.Nämä lisäresurssit tultaisiin lisäksi käyttämään kaikkein akuutimpien uhkien torjumiseen. Lisämäärärahalla poliisi mm. ottaisi käyttöön uusia toimintamalleja vihapuheen ennalta estämiseksi, vahvistaisi nettipoliisitoimintaa, kokoontumislain noudattamisen valvontaa jne.  Ministeri Risikon sanoin:

"Poliisin lisäresursseilla kitketään vihapuhetta ja viharikoksia."

(http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/sisaministeri-risik...)

Joten olkaat huolettomat, rakkaat kanssasuomalaiset -me voimme  taas rauhallisin mielin viettää yömme nukkuen tai vaihtoehtoisesti käyskentelemällä yksin vaikka pimeässä puistossa, mieltä lämmittäessä sen tietoisuuden, että kukaan ei käytä rumia sanoja mahantunkeutujista netissä ja että Hakkaraisen, Kiemungin ja Hirvisaaren kaltaiset äärimmäisen vaaralliset yksilöt saadaan vaiennettua nyt entistä tehokkammin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tekstiin oli sujahtanut hieman tautologiaa, mutta muuten sarkasmi oli varsin purevaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kiitos huomautuksesta. Tautologia poistettu.

Tarkistettu versio tästä kommentista: osa tautologiasta poistettu. US:n alustalla ei näköjään tämä korjaaminen olekaan aivan leikintekoa, joten olkoon. Koettakaa kestää.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kai sentään trumpinpelolle saa vielä antaa vallan?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mitä turhaan. Sen puolenhan hoitavat Soroksen palkkalaiset jo aivan mainiosti. Ja nämä kotimaiset ajattelurajoitteiset vielä hyvänä lisänä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Yhteiskuntamme alkaa olla kuin vanha TV-sarja Kupla, valtionjohto näyttäisi olevan ohjelman pääosassa.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Sama porukka joka jakelee "ei saa antaa pelolle valtaa" retoriikkaa pelottelee äärioikeiston nousulla, vaikka euroopan tasolla äärivasemmisto ja mamu jengit tekee enemmän pahaa

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä en pelkää mitään. Sänkyni alla nukkuu/vahtii koirani.
No jaa, pelkään kumminkin hammaslääkäriä ja koirani kynsiensä leikkuuta.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hammaslääkärit sentään nykyisin mielellään puuduttavat kunnolla tai nukuttavat. Pitää vain pyytää.

Toimituksen poiminnat