KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Daavid vastaan Goljat

Waltamedia onnittelee MV lehteä ja Ilja Janitskinia. Syy: MV lehti on saanut murskavoiton suomalaisesta valtamediasta. Voisi jopa sanoa, että kädet selän taakse sidottuna. Vai miten kuvata tilannetta, kun yhden, muodollista koulutusta vailla olevan toimittajan nettilehti, jokseenkin nollabudjetilla toimien, päihittää joukon suurella rahalla toimivia, suuren toimittajajoukon avulla kokoonpantuja julkaisuja? 

Se päihittää muut lukijoiden määrässä, ohittaen viimeksi esim. Niklas Herlinin Uuden Suomen. Monien valtavirran lehtien nettijulkaisujen jäätyä taakse jo kauan sitten. Näiden joukossa mm. Hesarin viikkoliite Nyt.fi, samoin kuin Aamulehti.fi. Otamme osaa. Kehotamme miettimään kannattaisiko hiljalleen jo jotain tehdä toisin? 

Vielä merkittävämpää on, että myös uutisoinnin nopeudessa tuli valtamedialle rökäletappio. Uutinen suomeen Tornion kautta saapuneesta taistelijasta, joka esiintyy valokuvisaan irtileikattujen päiden kanssa ja Suomessa otetussa kuvassa siviilivaatteisiin puettuna Tornion ja Haaparannan markakeskuksen edessä sodan julmuuksilta pakenevana turvapaikanhakijana löytyy MV lehdestä jo 13.11. Sieltä sen ehti ransakalainen lehti Nouvelles de France poimimaan 21.11, mainiten MV:n lähteenään. 

Suomalaisesta mediasta ainoastaan Turun Sanomat on tähän mennessä noteerannut uutisen. Sekin ranskalaislehdestä kolme päivää perässä. Onko suomalainen toimittajakunta niin täysin taantunut tekemään leikkaa-liimaa journalismia STT:n ja muiden uutistoimistojen tiedotteista, että on unohtunut miten todellista journalismia tehdään? Vai harmittiko tappio MV lehdelle niin suuresti, että asia katsottiin parhaaksi yrittää vaieta kuoliaaksi?

Tietysti on olemassa vielä yksi, noitakin paljon synkempi selitys. Todennäköisemmin tämä on taas yksi niitä meidän suomalaisten turvallisuutta vaarantavia ”yksittäistapauksia”, joista media vaikenee, joko omasta tahdostaan tai muualta tulleesta käskystä. Turvapaikanhakijoiden suojelemiseksi rasistiselta ja väkivaltaiselta kantaväestöltä, kuten meille kehdataan julkisesti vakuuttaa. Todellisuudessa tietenkin asiasta vastuullisten poliitikkojen ja virkamiesten suojelemiseksi ja turvapaikkabisneksen rahavirtojen jatkuuvuuden turvaamiseksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hyvä Kristiina.

Banniin tosin pääsee vähemmälläkin yrittämisellä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jos totuuden puhumisella pääsee banniin, niin häpeä on bannaajien, ei minun. Eikä huonoja häviäjiä kunnioita kukaan.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Jos "pakolaisella" on aidosti ihmisen pää käsissään ja sitten saapuu Suomeen "pakolaisena" niin mitä siitä pitäisi ajatella?

Jos kyseessä on sittenkin kuvamanipulaatio niin voinemme unohtaa ainakin tämän kyseisen henkilön..hän on "aito" avuntarvitsija (?).

Entäpä jos kuva onkin aito niin miten siihen reagoi suojelupoliisi? Ja mikäli kuva on aito niin miksei se ylitä uutiskynnystä?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suojelupoliisi

En luule enkä väitä, haluan ainoastaan totuuden!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä vittua lehti on silti sitä itseään, vaikka sillä olisi miljoona lukijaa päivässä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Vai miten kuvata tilannetta, kun yhden, muodollista koulutusta vailla olevan toimittajan nettilehti, jokseenkin nollabudjetilla toimien, päihittää joukon suurella rahalla toimivia, suuren toimittajajoukon avulla kokoonpantuja julkaisuja?"

Tästä Kristiinan omasta blogista voi lukea, miten Janitskin selittelee, ettei toimita eikä edes kirjoita yhtäkään juttua, joten häntä ei voi mistään syyttää. Kyseessä on tietenkin vale, kuten kaikki tietävät, ja vale tuntuu olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

http://kristinakalliojarvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Kyllähän valheilla, varkauksilla, huijauksilla, ihmisten pilkkaamisilla, toimittajien uhkailuilla, naisten huorittelulla ja ulkonäön arvosteluilla ja muilla saa kävijämäärät helposti nousuun. Muut julkaisut ottavat vastuuta, tämä ei.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kiitos Petra Nyqvist, kun muistutit tuosta keskustelusta. Sieltä löytyi tämä kommenttini, joka sopii tähänkin ketjuun, kuin nenä päähän:

Tässä sitten Heikki Porkan lyhyt raportti Ylen journalismin tasosta, juuri äsken facebookissa: " Aina vain paranee.

Klo 17 uutisissa Yle kertoi Boko Haramin "häirinneen" Nigerian vaaleja joissain osissa maata. Boko Haram surmasi 41 ihmistä.

Aamulla Boko Haram "pelotteli", alkuillasta sama uskonnollisten huurupäiden organisaatio "häiritsi". Näin siis Ylen mukaan.

Yle - oma inhimillinen mediasi, jonka uutistoimitukselle murhaaminen tarkoittaa pelottelua ja / tai häirintää.

Suomen eduskuntavaalit lähenevät. Toivotaan, että Yle ei joudu uutisoimaan pelottelusta tai häirinnästä niiden yhteydessä."

Väittäisin, että tämänkin vastustajan MV_lehti kaikista ilmiselvistä puutteistaan huolimatta, päihittää kevyesti, vaikka kädet selän taakse sidottuna. Ja tarvitseeko muistuttaa, että Yle yltää näihin saavutuksiin meidän verorahojemme siivittämänä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kirjoita Googleen Boko Haram ja Yle, oletko kokeillut? Ei minkäänlaista kaunistelua vaan korkeatasoista journalismia. Ja silloin kun järjestön on tarkoitus poliittisesti häiritä vaaleja, on syytä käyttää juuri oikeita termejä että tiedetään, mistä on kyse - ei esimerkiksi satunnaisesta hillumisesta vailla päämääriä.

Tuossa keskustelua onkin hyvä muutenkin muistella, siinä Janitskin pelotteli tekevänsä minusta juttua. Ja niin tekikin, monta kertaa ja kaikilla kerroilla oli ihan eri keksityt jutut minusta. Milloin olin Linköpingin yliopiston muslimi, milloin nimeni oli muuttunut Packaleniksi ja olin mukamas jonkun Joukkovoiman aktiivi, vähän meni kuvat sekaisin tai jotain, välillä muka kirjoittelen salanimellä Jada ja muuta puppua.

Tähän sinä et reagoinut mitenkään. Olit hiljaa kuin hiiru.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

He jotka mv-lehteä lukevat ja ammentavat sieltä tietonsa kertoo kyllä enemmän lukijasta itsestään kuin mv-lehdestä.

Toimituksen poiminnat