KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Avoin kirje Paavo Väyryselle

Arvoisa Paavo Väyrynen , ensinnäkin kiitokseni siitä ,että kansalaisaloitteellanne olette saanut aikaan keskustelukulttuurin muutoksen Suomen euro-alueen jäsenyyden ongelmien  ja varsinkin niiden ilmiselvän ratkaisumallin suhteen. Se, mikä on ollut lähestulkoon tabu, varsinkin valtamediassa, eli euro-ero, on on nyt päässyt häpeänurkastaan, mukaan normaaliin yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Erityisen ilahtunut olin aloitteenne erinomaisista perusteluistaOn uutta ja toivoa herättävää, että  myös joku kansakunnan kaapin päältä uskaltaa ääneen todeta sen, minkä useimmat kansalaiset jo tietävät, eli euroon liittämisen laittomuuden ja sen, minkä arkikokemus on Suomalaisille jo kauan sitten tehnyt selväksi, eli euron tuhoisuuden Suomelle.

Kun nyt sitten olin lukenut nämä erinomaiset perustelunne, en voinut olla tuntematta hämmästystä ja pettymystä, lukiessani sen johtopäätöksen, johon olitte näiden perusteluiden pohjalta päätynyt ja joka kuvastuu toimenpide-ehdotuksessanne, mikäli aloite menee läpi ja kansanäänestys päätyy teidän ehdotuksenne kannalle. Toivottavasti olen yksinkertaisuuttani ymmärtänyt jotenkin väärin, mitä tarkoitatte. Sain nimittäin sen käsityksen, että ette ole ajamassa eroa euro-alueesta, vaan ainoastaan vaihtoehtoisen valuutan ottamista euron rinnalle. Tämähän ei nimittäin lainkaan poista euron pahimpia seurauksia, jotka ovat tämän toimimattomaksi havaitun (ja niinkuin aivan oikein haasattelussa totesitte, sen toimimattomuus oli selvästi nähtävissä jo ennen meidän liittymistämme), tuhoisan valuuttaunionin keinohengityksen kustantaminen. Samoin kuin joutuminen mukaan pankkkiunioniin, joka käytännössä vie mukanaan vielä sen pienenkin itsenäisen budjettivallan, jonka EU on vielä armollisesti meille jättänyt.

Looginen johtopäätös perusteluistanne olisi ehdottomasti vähintäänkin ero euroalueesta, loppuun asti mietittynä, ero myös EU:sta. Olisin ymmärtänyt jos joku meidän poliittisista kääpiöistämme olisi, tunnetulla tosiasioista piittaamattomuudellaan ja ymmärtämättömyydellään,  lähtenyt vetämään teidän perustelutekstistänne tälläisiä korkeintaan puoleen väliin jääviä johtopäätöksiä. Mutta tiedän hyvin, että te Paavo Väyrynen, ette ole sen enempää todellisuuspakoinen, kuin ymmärtämätönkään.

Voin siis vain toivoa, että olen ymmärtänyt tarkoituksenne väärin. Tai sitten on ilmeisesti pelättävä, että myös Paavo Väyrysen rohkeus on loppunut kesken ilmiselvän totuuden kohtaamisessa. Tämä olisi hyvin surullista, sillä monien suomalaisten silmissä te olette  meidän poliitikoistamme se, jonka rohkeus ja ymmärrys voisi riittää   Mannerheimin, Risto Rytin ja muiden Suomen vaaranpaikoissa esiinastuneiden miesten joukkoon nousemiseen, lähtemällä puolustamaan sitä, mistä kukaan muu ei tunnu välittävän: suomalaisten etua ja Suomen itsenäisyyttä.

 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Aloite, jota blogini käsittelee, löytyy täältä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 Kannattaa lukea tarkkaan ja ajatuksella Paavo väyrysen perustelut. Ja toki ihmeessä kritiikistäni huolimatta allekirjoittaa aloite.

Suomen pelastemiseksi olisi kuitenkin toivottavaa, että kaikki allekirjoittaisivat myös nämä aloitteet, joiden johtopäätökset noudattavat tarkemmin Paavon perusteiden henkeä ja kirjainta, kuin Paavon oma aloite.:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1338 ja
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1406

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Taisin unohtaa sanoa, että te kaikki voitte osaltanne merkittävästi helpottaa tätä Suomen pelastamisurakkaa. Teistä aivan jokainen pystyy helposti keräämään ainakin kymmenen allekirjoitusta aivan vain sukulaisten, työtovereiden ja ystävien keskuudesta. Minulla ei ole työtovereita, suku on pieni, eikä ystäviäkään tälläisellä pahansisuisella akalla kovin paljon, mutta laskin, että 30 nimeä saan täyteen ilman suurempaa vaivannäköä. Laskelmieni todenpitävyys tietysti testataan 20. päivän jälkeen, jolloin saan kansalaisaloitelomakkeet käsiini (tilasin noin aluksi 5 000. Täytyy sitten tilata lisää, jos huonosti käy ja joudun lupaukseni mukaan keräämään loput 20 000 ylitöinä yksinäni, jos ei muu auta.)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Menkäähän ihmiset allekirjoittamaan Paavon aloite, mutta sen lisäksi ehdottomasti aloitteet Suomi eroon eurosta ja Suomi eroon EU:sta. Vai oletteko tyytyväisiä nykymenoon?

Reino Jalas

“Sain nimittäin sen käsityksen, että ette ole ajamassa eroa euro-alueesta,
vaan ainoastaan vaihtoehtoisen valuutan ottamista euron rinnalle.”

Tuon kohdan ehdotuksessa laitan vähän samanlaiseen lokeroon kuin Wolfgang Schäublen hygieniasyistä ja neuvottelutaktisesti tekemä väliaikainen ero eurosta Kreikalle.

Kaikki tietävät ja tiesivät että kyseessä olisi ollut Kreikan lopullinen ero eurosta. Mutta sellaista asiaa ei ollut järkevää tuossa kesäkuun kuumassa, Euroalueen henkiinjäämistä koskevassa neuvottelutilanteessa ehdottaa. Siksi Schäublekin toistuvasti ja pehmittelevästi puhui vain väliaikaisesta erosta.

---
Esimerkiksi Kuubassa oli lähes 50 vuotta kahden valuutan järjestelmä käytössä.
Tosin molemmat ko. pesoversiot olivat Kuuban itsensä painamia ja itse hallinnoimia.

Myös dollari on useissa maissa eräänlainen rinnakkainen, toinen valuutta. Mutta Väyrysen ehdottamasta kahden valuutan järjestelmä tyyppiä Euro + paikallinen Markka. Juuri mikään valtio ei ole sellaista virallisesti hyväksynyt ja että maa olisi myös pidemmän ajanjakson sellaista käyttänyt.

Ehkä tuon tyyppinen kahden valuutan järjestelmä ei toimi eikä ole edes ole mahdollistakaan.

Mutta tällä hetkellä saattaa kaiken kaikkiaan silti olla poliittisesti järkevämpää Suomessa puhua, ja keskusteluiden pohjaksi ehdotella pikkuisen epämääräisen kahden valuutan järjestelmää luutuneen Euron korvaajaksi.

Sitä en tiedä yhtään, että ajatteliko Väyrynen asian tällä tavoin, tai mikä oli hänen ajatuskuvionsa tässä kohtaa ylipäätään.

Toimituksen poiminnat