KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Pitäisikö EU:lta vaatia takaisin Nobelin rauhanpalkinto?

Yhä useammat ovat alkaneet tuoda esiin mielipiteenään, että Barack Obamalle 2009 annettu rauhanpalkinto olisi syytä vaatia takaisin. Kuten muistanette, tuo päätös palkinnon saajasta herätti jo heti tuoreeltaan hämmästelyä ja vakavaakin kritiikkiä. Jokseenkin yhtä suurta polemiikkia herätti EU:n valitseminen palkinnon saajaksi 2012. Sekä tuo rauhanpalkinto, että EU:n suoritusten mainonnassa käytetty "Euroopan rauha ja vakaus", joutuvat sangen erikoiseen valoon, kun otetaan tarkasteluun se, että tuo "rauha ja vakaus" alkaa yhä useammin näyttää tältä:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/frankfurt-liekeissa-mielenosoittajat-m...

Meidän suomalaisten pitäisi hiljalleen alkaa heräillä tästä EU-unesta (lähinnä kai kuitenkin painajaisesta). Tässä tilanteessa olisi perusteltua toki vaatia rauhanpalkinnon peruuttamista EU:lta. Mutta sehän ei varsinaisesti ole meidän päänsärkymme, vaan lähinnä palkinnon myöntäneen Nobel-komitean. Varsinkin, kun nämä kaksi harhalaukausta eivät ole ainoat, jotka rumentavat komitean ansiolistaa. Meidän olisi syytä vaatia takaisin niitä miljardeja (varovaisenkin arvion mukaan jäsenyytemme on tähän mennessä tullut maksamaan meille noin 100 miljardia euroa), joita olemme maksaneet  vain ja ainoastaan tästä rauhasta ja vakaudesta, samoin kuin siitä paljon mainostetusta vapaasta liikkuvuudesta. Joka yleisen käsityksen mukaan on tähän mennessä  ilmennyt lähinnä siten, että ulkomainen halpatyövoima, samoin kuin rikolliset, on liikkunut sisään ja meidän rahamme ja työpaikkamme ovat liikkuneet ulos. 100 miljardia on melkoisen kova hinta tyhjästä. Vielä kovempi hinta se on miinusmerkkisestä saannista, eikö niin?

Obama sentään itse myönsi heti palkinnon saamisen jälkeen, ettei hän ole ansainnut sitä. Milloin kuulemme EU:n johdolta saman tunnustuksen. Ja vielä tärkeämpää: milloin meidän päättäjämme, jotka vastoin meidän tahtoamme taluttivat meidät EU:n helmoihin, tunnustavat, että se manna ja hunaja, mitä tuolta lännen Eldoradosta piti virrata maahamme, olikin pelkkä katteeton shekki, jonka olivat allekirjoittaneet historian menestyksekkäimmät pyramidihuijauksen toteuttajat?

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412823725063

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

En nyt puutu EU:n toteutustapaan vaan perusperiaatteeseen eli federalismiin. Kysymys on siis filosofian alasta ja ratkaisun esitti jo 1700-luvulla Immanuel Kant. Pelkistäen rikoslaki pitäisi olla kaikille sama, ihmisille, kunnille, lääneille, osavaltioille ja maailmanvaltiolle. Sillä tavoin saadaan rauha.

Toteutustapa ja yksityiskohdat onkin sitten jo aika paljon monimutkaisempi juttu.

Toimituksen poiminnat