KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Äänestettävinä rikoksen suosijat, valtiopetoksesta epäillyt...


 Uskaltaisin väittää, että tälläisen dilemman eteen voi joutua vain suomalainen äänestäjä.Sillä olisiko jossain muualla  mahdollista, että eduskuntavaaleissa on ehdolla henkilöitä, joiden toimia Suojelupoliisi tutkii  valtiopetoksesta epäiltynä?  Ja vielä niin että maan koko media on hiljaa asiasta ja toimittajat tyytyvät kyselemään ehdokkailta mukavia?

Tapahtuuko muualla, että pääministeri ilmoittaa kansanedustajille eduskunnan kyselytunnilla: "Me olemme luovuttaneet rahapolitiikan päätösvallan Euroopan keskuspankille." Noin vain, tyynen rauhallisesti. Aivan kuin olisi todennut, että ulkona muuten sataa. Ja kansanedustajat reagoivat aivan kuin hän olisi niin sanonutkin.  Kuten mediakin.

Suojeleeko jossain  muualla valtiovalta edelleen  kavalluksiin syyllistyneitä pankkeja? (Itse asiassa tässä kohtaa täytyy myöntää, että sitä tapahtuu muuallakin, vaikka retoriikkani hiukan kärsiikin. Joku kuitenkin tulisi muistuttamaan vaikkapa libor-korko huijauksesta.) Sen ei käsittääkseni kuitenkaan tarvitse merkitä, että meidän Suomessa pitäisi katsoa sormien läpi niiden pankkien toimia,  jotka petoksin, kavalluksin, kirjanpitorikoksin, no sanotaan nyt lyhyesti: käyttäen melkein koko suomen rikoslain kirjoa, ryöstivät suomalaiset yrittäjät putipuntaaksi, ajoivat 14 500 yrittäjää itsemurhaan, pakottivat kymmeniätuhansia elinkelpoisia yrityksiä konkussiin ja rampauttivat samalla suomalaista yhteiskuntaa niin, että seurauksista  kärsitään vielä tänäkin päivänä.  Ja media vaikenee, saatuaan siivottua hankalat toimittajat pois riveistään tai alistettua heidät median ylläpitämään omertan lakiin. Listaani voisin jatkaa vaikka kuinka pitkälti.

Edellisten valossa minun on pakko kysyä teiltä te ehdokkaat, jotka haette uutta mandaattia jatkaaksenne toimintaanne kansanedustajina: miten ihmeesä te kehtaatte? Luuletteko te, että äänestäjät ovat niin tyhmiä, etteivät ole huomanneet, ettei kansaa ole edustanut enää pitkään aikaan kukaan  Arkadianmäellä? Oletatteko, että kun media vaikenee teidän tekemisistänne ja tekemättäjättämisistänne ja haastattelijat varovat esittämästä hankalia kysymyksiä, te edelleen käytte täydestä, kuin väärä vitonen? Että kansa uskoo teidän selittelynne kestävyysvajeista, markkinavoimista, kansainvälisistä suhdanteista, eikä pysty laskemaan yhteen teidän toimianne ja saamaan vastaukseksi leipäjonoja, huipputyöttömyyttä ja hyvinvointivaltion tuhoa? Että kansakin uskoo teillä olevan jonkin erikoisoikeuden lakien polkemiseen, kansalaisten oikeuksien ylikävelemiseen ja Suomen myymiseen ulkomaalaisille?

Mitä pitää tapahtua, että te huomaatte itse vapaaehtoisesti jäävätä itsenne Suomen päätöksenteosta?


 


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Cenita Sajaniemi

Tuli tässä mieleeni, että ainakin kaksi ehdokasta on jo ollut työharjoittelussa; Urpilainen ja Rinne. Ei kai harjoittelija joudu vastuuseen.

Sitten löytyi:
https://www.suomenuutiset.fi/teollisuus-ottaa-hatk...

Eiköhän nuo valtiopetokset vanhene??? Eikä taida kohta olla edes valtiota.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kohta on tulossa kirja, jossa käsitellään Suomen myymistä ja tätä isäntämaa-sopimusta.
Hetkinen malttia, pyydän.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Hienoa Markku. Kyllä jaksetaan odottaa vielä muutama päivä. Toivottavasti tulee kuitenkin ennen Eduskuntavaalia siten, että muutama ehtii lukemaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Totalitaristisille järjestelmille on tyypillistä, että pelkkien epämääräisten rikosepäilyjen perusteella tai muilla tekosyillä estettäisiin useita ehdolle tarjolla olevia henkilöitä tai kokonaisia puolueita asettumasta ehdolle. Suomessa on pidetty erittäin korkea kynnys siihen, että tällaisiin toimiin ryhdyttäisiin. Eivätköhän kaikki äänestäjät tiedä, että useimmat nykyisistä eduskuntapuolueista ovat aivan avoimesti EU- ja euromyönteisiä, osa valmiita jättämään myös NATO:n jäsenanomustakin tarvittaessa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

No tällöin Suomen valtamedia täyttää totalitäärisyyden tunnusmerkit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eivätköhän kaikki äänestäjät tiedä, että useimmat nykyisistä eduskuntapuolueista ovat aivan avoimesti EU- ja euromyönteisiä"

Pystytkö selittämään miksi eivät avoimesti kerro kannattavansa Euroopan liittovaltiota ja siis Suomen itsenäisyyden luovuttamista?
Äänestäjät eivät edes tiedä mitä EU ja yhteisvelkavaluutta merkitsevät Suomelle ja tämä johtuu yksipuolisesta mediastamme jossa ei kritiikkiä suvaita Pohjois-Korean malliin.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

" Pystytkö selittämään miksi eivät avoimesti kerro kannattavansa Euroopan liittovaltiota ja siis Suomen itsenäisyyden luovuttamista? "

Syy tähän on se, että nykyiset euromyönteisetkään puolueet eivät ole varauksettomasti liittovaltiokehityksen kannalla sen joka kantilta, vaan haraavat tarvittaessa paljonkin vastaan, jos EU-yhteistyö on esimerkiksi murentamassa kansallista veropohjaa tai työehtosopimuksia.

" Äänestäjät eivät edes tiedä mitä EU ja yhteisvelkavaluutta merkitsevät Suomelle ... "

Kuka tietäisikään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, enemmän ratkaisevat äänestäjien omat kokemukset ja käsitykset asiasta vaaliuurnilla. Monet puoltavat eurovaluuttaa sen useista haittapuolistakin huolimatta, jos katsovat, että oman valuutan pitämisen haitat ja riskit voisivat olla suuremmat.

Olen itse saavuttanut täysi-ikäisyyden hieman ennen Suomen EU-jäsenyyttä ja olin jäsenyyden toteutuessa 1995 alussa 19-vuotias juuri armeijaan menossa. Vanhempien kodin vaihtuminen kasarmiin oli luonnollisesti itselleni juuri tuossa tilanteessa sen verran suuri elämänmuutos, että EU-jäsenyyttä ei edes paljoa miettinyt. Kuitenkin sen jälkeiset vuodet hitaasti mutta varmasti näyttivät, että EU-jäsenyys muutti monia asioita. Näkyvin muutos ennen eurovaluuttaa oli se, että kauppojen ruokavalikoimat alkoivat monipuolistua kotimaisia elintarvikkeita koskevan ulkomaantuontirajoitusprotektionismin lakattua ja monet elintarvikkeet sen myötä myös halpenivat. Ymmärrän tietenkin sen, että monien suomalaisten pientilallisten vinkkelistä tämä muutos oli katastrofaalinen ja EU:n tuomat edut ja haitat jakautuvat muutenkin kansan keskuudessa epätasaisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #7

"Syy tähän on se, että nykyiset euromyönteisetkään puolueet eivät ole varauksettomasti liittovaltiokehityksen kannalla sen joka kantilta"

Eipä siltä vaikuta, mikäli näin olisi keskusteltaisiin tulevasta liittovaltiosta kiivaasti omia näkökantojaan perustellen. Aivan selvästi koko asia halutaan lakaista maton alle koska sillä ei ole kannatusta Suomessa eikä muualla Euroopassa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suomen eduskunnassa on vain yksi puolue. EU-PUOLUE.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Karkeasti ottaen eduskuntapuolueista kaikki muut ovat EU-myönteisiä paitsi Perussuomalaiset ja eduskunnan ulkopuolisista puolueista kaikki muut ovat EU-kriittisiä paitsi Piraattipuolue. Joitakin lisänyansseja toki näissä on, mutta tuo on hyvä peukalosääntö, jos äänestyspäätös muuten jää kiinni muista seikoista.

Käyttäjän titta kuva
Kristina Ljungqvist

Mitä tarkoitat eduskunnan ulkopuoleisilla puolueilla? Ilmeisesti luokittelet myös Muutos2011 rp.n siihen kuuluvaksi? Meillä on kuitenkin yksi kansanedustaja ja muutos kyllä on EU-kriittinen. ;)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Luen Muutos2011:n eduskunnan ulkopuolisiin puolueisiin, koska sen listalta ei ole vaaleilla valittu kansanedustajaa. James Hirvisaari valittiin eduskuntaan Perussuomalaisten listalta. Tämä tarkoittaa sitä, että Muutos 2011 kuuluu niihin puolueisiin, jotka poistetaan puoluerekisteristä, mikäli eivät saa tämän kevään vaaleissa paikkoja. Hirvisaaren ja kahden vasenryhmän kansanedustajan tapaus on tyypillinen tilanne, jossa riitojen takia vaalikauden lopulla on enemmän eduskuntaryhmiä kuin vaalikauden alussa.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Mielenkiintoinen ja tärkeä aihe. Olen täysin maallikko, mutta kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Taisi olla erään suomalaisen suuren sanomalehden mainoskampanja 1990-luvulla, jossa slouganina oli "Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä."

Muistaakseni 11/2011 eduskunta äänesti viimeisimmän perustuslaki "uudistuksen" voimaan. Kuitenkaan tuon perustuslain todellisia vaikutuksia ei vieläkään ole kerrottu meille äänestäjille. Miksi?

Ennen eduskuntavaaleja 2011 piti käytämän aiheesta avoin ja kattava julkinen keskustelu. Jäi käymättä. Esimerkiksi vasemmistoliitto äänesti ensimmäisessä äänestyksessä vastaan. Ja toisessa taas puolesta.

Vaan josko ennen näitä eduskuntavaaleja?

Hyvää taustatietoa avoimesta internetistä:
LJL 3/2011 koplaus
perustuslain tekstien vertailu
harmaa hallinto EU

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja hallitsijoidemme kytkentäkaaviot valaiskoot!

Käyttäjän MikaRaatikainen kuva
Mika Raatikainen

Hyvä Kristiina,

kerropa nyt sitten ystävällisesti missä asioissa esimerkiksi minä olen toiminut Suomen etujen vastaisesti ja syyllistynyt lakien polkemiseen, kansalaisten oikeuksien ylikävelemiseen ja Suomen myymiseen ulkomaalaisille?

Kyllä Suomessa huutaa ja vinkua saa, mutta kannattaa aina hiukan perustella huutelemisiaan jos perusteita on. Jos ei ole, kannattaa katsoa peiliin ja tarkistella omaa tilaansa vaikkapa peilin, kaverin tai lääkärin kanssa pikku juttutuokiossa.

Ystävällisin terveisin

Mika

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Hyvä Mika Raatikainen, kerron toki mielelläni. Kävin tuossa tarkistamassa puoluekantasi. Saat synninpäästön ainakin tuohon valtiopetokseen aktiivisesti vaikuttamisesta. Se eli isäntämaasopimuksen valmistelu ja on ollut lähinnä Kokoomuksen ja RKP:n heiniä. Kaikilta kansanedustajilta olisi kuitenkin ollut syytä toivoa samanlaista suoraselkäisyyttä jaaktiivista maanpetoksen vastustamista, kuin Jyrki Yrttiaho osoitti. Tämän pohjalta näyttää siltä, että meillä on siellä Arkadianmäelle yksi kansan edustaja ja 199 kansanedustajaa, joilla ei taida olla oikein selvää käsitystä, mitä kansaa he edustavat. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=12837

Jos reagoit tuohon Alexander Stubbin kylmään ilmoitukseen budjettivallan luovuttamisesta pois suomalaisten käsistä, kuten olisi pitänyt, eli heitit pääministeriä lähimmällä kovalla ja painavalla esineellä, karjaisit s..nan maanpetturi ja ryntäsit kutsumaan koolle lehdistötilaisuuden protestoidaksesi, ja samalla teit tutkintapyynnön hallituksen toimista Supolle, pyydän välittömästi anteeksi olettamustani, ettet ole tehnyt asian eteen mitään. Siinä tapauksessa pitänee vain lisätä tämäkin median jo muutenkin pitkälle syntilistalle, sillä se ei ole kertonut tästä meille mitään.

Kolmannesta kohdasta: tiedän toki, että et ollut mukana 1993 säätämässä lakia, jolla tehtiin yrittäjistä, muista velallisista ja takaajista pankkien laillista riistaa, kun lain mukaan haastehakemukseen ei enää tarvinnut liittää alkuperäistä saantitodistusta eli velkakirjaa tai edes sen kopiota. Laki on käsittääkseni voimassa edelleen. Mitä olet tehnyt asian eteen? Entäpä sille, että pikavippiyhtiöt ja perintätoimistot saavat kaikessa rauhassa periä selkeitä ylikorkoja ja kohtuuttomia perintäkuluja? Maksuhäiriöisten tilastoiminenkin päätettiiin lopettaa, nimellisesti siksi, että määrärahat eivät riitä. Tosiasiassa tietenkin siksi, että maksuhäiriöiden määrä on pongahtanut pilviin ja kaikki mitä eduskunta tyytyi tekemään 2010 asialle oli esittää kosmeettisia parannuksia, kuten ettei näitä rosvouskorolla raskautettuja lainoja saa myöntää yöaikaan.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/326886...

Mitä ihmettä varten te luulette teidät sinne valitun: nukkumaan torkkupeittojen alla ja nostamaan kulukorvauksia? Täältä maanmatosten tasolta näyttää pahasti, että se on jokseenkin kaikki, mitä teiltä voimme odottaa.

Toivottavasti perusteluni riittivät. Niitä kyllä tosin löytyy huimasti lisää, jos tosiaan haluat kuulla. Huiluutan nyt vain käsiäni ja olen valmis jatkamaan, jos pyydät.

Ystävällisin terveisin

Kristiina

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mika Raatikainen, jos sinulla nyt jostain syystä on sellainen käsitys, että minä näitä asioita täällä Usarissa ja suoraan teille kansanedustajille kirjoittelen vain huvikseni ja teille piruillakseni, niin mietipä uudelleen. Tälläisellä kolmen lapsen kotiäidillä, jolla on meneilään kaksi tietokirjaprojektia ja remontoitavana sata vuotta vanha kansakoulu, olisi kyllä ihan muutakin vapaa-ajanvietto-ohjelmaa valittavissa. Minä kirjoitan, koska minulla on hätä ja huoli siitä, mitä täällä Suomessa tapahtuu ja siitä mihin me olemme ajautumassa, kun tavallisilta ihmisiltä on otettu pois ääni ja vaikutusmahdollisuudet. Ja siitä kehityksestä te kansanedustajat ette voi pestä käsiänne, vaikkette niitä etummaisia roistoja olisikaan.

Kannattaa lukea tämä Sanden blogi ajatuksella läpi, sillä täsmälleen samanlaiseen tulokseen olen minäkin tullut siitä, mitä meillä on edessämme, jos sellaista muutosta ei saada nopeasti aikaan, joka antaa kansalle edes jotain toivoa paremmasta -ilman vakivaltaista asioihin puuttumista. http://rayhablogi.blogspot.fi/2015/02/kauhuskenaar...

Ensio Piiroinen

Jorma Jaakkola on koonnut kotisivuilleen mukavaa iltalukemista valtiopetoksista, jos kiinnostaa: http://jormajaakkola.fi/.
Luonnolllisesti tämmöisistä ei puhista edustajien itsensä toimesta, koska he tietävät ja tiesivät, että tyhmän kansan riveistä löytyy melkoisen paljon yksilöitä, jotka ymmärtävät syy-ja seuraussuhteet huomattavasti paremmin kuin suuri osa kansanedustajista.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Tervehdys Enska; jos saan käyttää näin tuttavallista nimeä Sinusta. Selkeästi ja lyhyesti kuvattu juuri se mikä ero on "höynäytettävillä kansalaisilla, jotka elävät hyvinvointioikeusvaltiossa" ja aivan omilla aivoilaan, itsenäisesti ajattelevilla kansalaisilla, joilla on aivan omakohtaisia kokemuksia tästä"hyvinvointioikeusvaltiosta". Liekkö "geeniperimää", että Suomessa tämä tasapaino merkittävästi poikkeaa eurooppalaisesta keskiarvosta. Tällä uskotaan liikaa valtiojohdon satuilua "hyvinvointioikeusvaltiosta", kun ei itsellä ole siitä mitään vakavaa kokemusta. nykyinen julkisuus kyllä tulee muuttamaan tätä epätasapainoa huomattavasti.

Toimituksen poiminnat