KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Kuka murentaa kansalaisten luottamusta päättäjiin.

Tiedätte varmaan, mihin taikureiden tekemät  silmänkääntötemput  perustuvat. Poliittinen eliittimme koettaa kovasti käydä taikurista. Ehdotan lisäopintoja. Ja vaikka tälläisessä tapauksessa yleinen neuvo lienee: älä luovu vielä päivätyöstäsi, tässä kohdaassa on pakko sanoa: luovu päivätyöstäsi ja välittömästi.

Kansan huomiota on nyt ihailtavan ahkerasti pyritty harhauttamaan todellisuudesta, mutta tässä tapauksessa kädenliike ei ole ollut lähellekään tarpeeksi nopea hämätäkseen silmän. Olkaamme tosin armollisia: tehdyt virheet ja laittomuudet ovat niin suuria, että niiden piilottamiseen tarvittaisiin paljon enemmän, kuin käytettävissä olevat harhautuspallot.

Yritys on kuitenkin kova. Takerruin Timo Isosaaren ansiokkassa blogissa "Porttikielto Poriin -kuka täällä oikein trollaa?" olevaan kommenttiin, jonka mukaan valtioneuvoston kanslia on katsonut hyväksi nolata itsensä, väittämällä, että tarvitaan oikein ulkomaiden trolleja luomaan epäluottamusta päättäjien ja kansan välille.


 

Siihenkö Valtioneuvoston kanslian mukaan tarvitaan joku ulkopuolinen asioiden sotkija? Ettäkö päättäjien omat toimet eivät riitä?

Rohkenen olla toista mieltä:

- meillä on edelleen voimassa 1993 säädetty laki, jolla tehtiin pankeille mahdollisimman helpoksi velallisten oikeudeton ryöstäminen. Silloin nimittäin säädettiin, että alkuperäistä saantitodistusta, eli velkakirjaa tai sen jäljennöstä ei tarvitse liittää haastehakemukseen. Kansalla siis, jostain kummallisesta syystä, on hukassa luottamus päättäjiin, jotka eivät ole yli 20 vuodessa saaneet korjattua tätä lakia, jonka avulla tuhansia yrittäjiä ja takaajia ajettiin konkursiin ja elinikäiseen velkavankeuteen.

- tätä iloista ryöstöjuhlaa jatkavat pikavippi- ja perintäyhtiöt. Suomessa on laki, jonka mukaan koronkiskonta on kieletty. Aikanaan tätä pykälää sovellettaessa on pidetty noin 18-20 %:n korkoa koronkiskonnan rajana. Laki on edelleen voimassa. Sovaltaminen: päätelkää itse. Eduskunta muutama vuosi sitten "suitsi" tätä pikavippien villin lännen meininkiä. Vai miten se nyt menikään: "Pikavippien markkinoinnissa rikotaan paikoittain uutta lakia, joka rajoittaa alle 2 000 euron pikalainojen todellisen vuosikoron 50,5 prosenttiin, kirjoittaa Aamulehti.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan joissain tapauksissa korot nousevat yhä huimiin lukemiin. Satasen lainasta on pyydetty jopa 558 ja 1 410 prosentin korkoa." Taloussanomat 25.8. 2013)

                                             - muistaisivatkohan kansalaiset kenties myös GrowHow-kaupat, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Tai joitain muita vastaavia esimerkkejä reippaista valtion omaisuuden hukkaamistalkoista, joihin päättäjämme ovat innolla osallistuneet. Voinee aiheuttaa jonkinlaista epäluottamusta, vai mitä?

-Sote-uudistus? Jota kansa vastustaa. Joka lainoppineiden mukaan lienee perustuslain vastainen. Ja muiden oppineiden mukaan ei tule tuomaan säästöjä vaan päinvastoin lisää kustannuksia ja heikentää palveluita. Joka tästä huolimatta haluttiin runnoa läpi ja jopa oppositio ehdotti, että mitäs me vastustuksesta, meitä on enemmistö, senkuin painetaan menemään jo tämän eduskunnan aikana, niin eivät pääse kansalaiset turhaan sohlaamaan väliin. (Ilolla voin todeta, että terve järki näyttää voittaneen kerrankin. Anteeksi tarkoitan tietenkin: populismi. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424334021880.html)

-Kun nyt vaalit ovat taas lähellä, muistellaanpa edellisten vaalilupauksia. Kaikkien puolueiden (paitsi muistaakseni kokoomuksen) vaalejaedeltävä kanta oli oli ehdoton ei tukipaketeille. Suomalaisten verorahojahan ei vastikkeetta ulkomaille kylvetä. Kanta säilyi järkähtämättömänä -aina siihen asti, kunnes vaalit olivat ohi.

-SDP lupasi oikein Jutta Urpilaisen suulla (en nyt muista verkkosukilla vai ilman) 100 000 uutta työpaikkaa. Ei tainnut mennä aivan putkeen ? Yrittikö kukaan edes. Ja nytkö meidän pitäisi ilolla alkaa odottaa niitä 200 000:aa uutta työpaikkaa, joita meille Keskusta nyt lupaa. http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2015/02/05/Työpaikkalupaukset%20jäävät%20katteettomiksi/2015118587618/68

Tätä listaahan voisin jatkaa täältä ikuisuuteen. Mutta ästh, kyllähän te tiedätte. Ja niin tietävät päättäjätkin. Samoin kuin valtioneuvoston kanslia. Kunhan valehtelevat lämpimikseen.

Ja kyllä: aivan tarkoituksella kirjoitin eduskunnassakin kielletyn v-sanan. Siinä toivossa, että tulisi haaste kunnianloukkauksesta. Päästäisiin oikein oikeudessa puimaan, onko päättäjillämme olemassa jotain kunniaa, jota loukata.

(Kirjoitus on muokattu Timo Isosaaren  blogissa alunperin julkaisemastani kommentista.)

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Lisää aihetta luottamukseen (pahoittelen julkaisun nimeä, mutta enhän minä sitä valinnut): http://mitavittua.fi/2015/02/elakelaitokset-ja-kel...

Toimituksen poiminnat