KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Seppo Kääriäinen ja Deus ex machina


Ensin tuli ulos kaapista Juha Sipilä ja pyysi anteeksi 90-luvun velkauhreilta. Kansa suuttui, kuraa lensi, koska sangen ymmärrettävästi nähtiin, että moinen anteeksipyyntö on lähinnä sylkäisy yli 20 vuotta velkavankeudessa kituuttaneiden kasvoille. Jos tönäiset toista tungoksessa, anteeksipyyntö on paikallaan. Suomen historian suurimman oikeusmurhan ollessa kyseessä...no, päätelkää itse.

Sitten päätti Seppo Kääriäinen tulla ulos, kertoen, ettei hän aio pyytää anteeksi. En minä muista suomalaisista tiedä, mutta minä ainakin suutuin taas.

Mikä vikana. Eikö minulle siis kelpaa mikään. Teet niin tai näin, niin kirottu olet.

Katsotaanpa: miksi siis Seppo Kääriäinen ei katso aiheelliseksi pyytää anteeksi. Koska Seppo Kääriäinen syyttää Deux ex machinaa, jumalalista väliintuloa. Ote Savon Sanomien haastattelusta:

"Onko teillä silloisena ministerinä mitään syytä pyydellä anteeksi jälkeenpäin?

– Hehheh, jaa... En naura tälle asialle, mutta kysymys tulee vähän yllättäen. Tietenkin pitää miettiä, mistä vaikeudet tulivat: ulkomaan lainoista, devalvaatiosta. Siitä syntyi kierre, kun pankit olivat tiukkoina. "

Asialle ei siis voinut mitään, sillä epämääräiset jumalalliset voimat,: ulkomaan lainat, devalvaatio ja pankkien vastustamaton voima siis ohjasi tapahtumien kulkua , ilman että kansanedustuslaitoksella oli minkäänlaista osaa tai arpaa asiassa. He olivat siis vain avuttomina sivustakatsojina noiden  hallitsemattomien voimen jyllätessä.

Seppo Kääriäisellä ei siis näin olen ole mitään anteeksipyydettävää. Vai onko? Asiasta voisi kirjoittaa pitkältikin, mutta tyydytään nyt räikeimpään esimerkkiin, jonka valossa Seppo Kääriäisen piiloutuminen Tämän Deus ex machinan taakse, näyttäytyy juuri sinä , mitä se onkin: syyllisen miehen yrityksenä piiloutua totuuden valokeilalta.

Lainaan tässä nyt suoraan Seppo Konttisen kirjaa : Salattu pankkituki : "Lainsäätäjät olivat jo hyvissä ajoin ryhtyneet toimiin pankkien perintäaseman parantamiseksi ja velallisten inhimillisen kärsimyksen lisäämiseksi. Kärsimysten vuoteen 1993 ajoittuu alioikeus-ja ulosottolain uudistus. Joulukuun alusta lukien, ei tavallista alkuperäistä velkakirjaa enää tarvinnut liittää haastehakemukseen. Entisessä laissa oli vastaansanomattomasti: "Asiakirja, johon kantajan vaatimus perustuu, on liitettävä haastehakemukseen alkuperäisenä tai jäljennöksenä." Uudessa laissa sama kohta on muotoiltu seuraavasti: Haastehakemuksessa on kuitenkin täsmällisesti yksilöitävä se sopimus, sitoumus tai muu kirjallinen todiste, johon kantaja vetoaa.... Lainmuutoksen seurauksena tuomioistuimet ryhtyivät noudattamaan periaatetta, ettei alkuperäistä velkakirjaa tarvinnut liittää haastehakemukseen. Ulosottolain uudistuksen yhteydessä sama asia toisin sanoin:" Jos alkuperäisen saamistodistuksen (velkakirja) antaminen sen katoamisen tai muun syyn takia ei ole mahdollista, ulosottomies voi panna tuomion tai päätöksen täytäntöön alkuperäisen saamistodistuksen (velkakirja) puuttumisesta huolimatta, jollei saamistodiste ole juokseva velkakirja, vekseli tai shekki." " 

Ketään tuskin yllättää, että tälläisten lakien voimassa ollessa näitä saamistodistusten katoamisia sattui tuhkatiheään. Niinpä mm. silloin, kun 12 miljardin markan saatavat (ja velallisparat siinä samalla) myytiin 5%:n hinnasta Aktiv Hansalle ja C&A Finland OY:lle, kukaan ei pystynyt tutkimaan, kuinka paljon perintäkelvottomia tai jo kertaalleen maksettuja velkoja koko paketti sisälsi.Valtiontalouden tarkastusviraston näitä tapahtumia käsittelevä raportti julistettiin pikaisesti salaiseksi Paavo Lipposen hallituksen toimesta. Mikä sekään tuskin hämmästyttää ketään.

 Kääriäinen on toinen vielä valtakunnan politiikassa mukana olevista, jotka istuivat Esko Ahon (kesk.) hallituksessa 1990-luvun alussa. Kääriäinen oli kauppa- ja teollisuusministerinä 1993–1995. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ja jos haluat olla mukana palauttamassa oikeus- ja hyvinvointivaltiota, joka 90-luvun laman yhteydessä ajettiin alas:

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

90-luvulla tehtiin sellaisia päätöksiä jotka eivät minkään mittapuun mukaan olleet kohtuullisia ja oikeudenmukaisia, niin miksei nämä mukana olleet ja edelleen aktiivit halua edes takautuvasti tehdä tehdyille epäoikeudenmukaisuuksille minkäänlaista korjausliikettä vaikka heillä olisi siihen mahdollisuus? Olisiko se sama kuin myöntäisi olleensa osallisena ryöstelyyn?

Käsittämätöntä että ryöstettyjen yrittäjien perheiden ja heidän lastensakin tulevaisuus ei ole ollut lainsäätäjille minkään arvoinen. Ihmisiä kyykytetään 20 vuotta viranomaisten ”armonpaloja” anellen. Laillinen ryöstö on nähtävästi Suomessa oikeutettua, ellei suorastaan viranomaissuositus?!?

Historia toistaa taas itseään..

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kaupunginvouti toimittaa miljoonaomaisuuden pakkohuutokaupan ilman laillista ulosmittauksen määräaikaa: Kolmen päivän aikana tapahtuu ulosmittaus, velkojainkokous ja pakkohuutokauppa. Omaisuus siirtyy pilkkahintaan ainoalle huutajalle, joka on pankki -kuinkas muuten. Yrittäjä valittaa ja Lääninhallitus asettaa toimenpidekiellon. Hidastaako tämä voutia? Ei! Hän toimittaa sekä pankin maksaman rahan ja miljoonaomaisuuden pankille. Nyt yrittäjä on menettänyt miljoonaomaisuutensa 0 markalla, josta pankki saa välittömästi etukäteen tietämältään ostajalta useita miljoonia.
Vakuus olisi riittänyt velkoihin ja jäänyt rahaa vielä jäljellekin, mutta pankki pisti rahat omaan taskuunsa ja alkoi vaatimaan yritykseltä ja takaajalta velkoja, jotka eivät lyhentyneet penniäkään.

Tästä alkoivat oikeudenkäynnit (yli 20 vuotta), jossa nyt yrittäjä on pisteessä, jossa vaaditaan laillista tilitystä vakuudesta. Se oli nimittäin laki 90-luvulla ja se on edelleen - jopa Rikoslaissa 28 luku 4§ ja 5§ on pakottava säännös tilitykselle. Oikeusministeritkin ovat ottaneet kantaa tähän OM -kirjelmissään. Miksi sitten oikeutta ei saa? Miksi nuo miehet eivät ole siellä, minne päivä ei paista? Miksi joka juttu pitää viedä EIT: hen. 90-luvulla perustuslaki heitettiin roskakoppaan ja sellainen "pikku" seikka, kuin omaisuuden suoja unohdettiin. Kääriäinen vaan naureskelee! Mites olis S. Kääriäinen jos luopuisit ajatuksesta olla ehdolla? Voisi olla viisasta.

Samainen pankki pitää virtuaaliluotot edelleen taseissaan ja hyötyy joka vuosi veronkierrolla verotuksessa huomattavia summia. Pankinjohtajat ovat ihan samanlaisia kakslahkeisia, kuin kuka tahansa yrittäjä. Jos yrityksen kirjanpitoon merkitään tällaisia saatavia, jotka eivät ole todellisiä -häkki heilahtaa takuuvarmasti. Pankinjohtajat sen sijaan leveilevät huikeilla voitoilla -mutta keiden kustannuksella -veronmaksajien ja hyvinvointiyhteiskunnan?

Minäpä esitän nyt Valtion konttorille suoran kysymyksen: Ohjaanko yrittäjän laittamaan miljoonalaskun suoraan Teille valtion maksettavaksi?
Vastausta odottaen valtionvarainministeri Rinteeltä. Vai laitetaanko malliksi muutama pankijohtaja leivättömän pöydän ääreen vai aikooko VM antaa tämän kansan ryöstön edelleen jatkua?

Tänään juuri sain pari uutta, aivan vastaava juttua eteeni. Hävetkää!

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Näitä kommentteja lisää! Eiköhän ala "homman nimi" aueta oikeusoppineillekin kun tehdään asioista julkisia!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Olet sitten veronmaksaja tai kohtalomme jakava tai muuten vain tykkäät totuudesta -niin allekirjoitusta adressiin ja levitystä kavereille. Lopetetaan tämä kansan kusetus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kannatan vilpittömästi ajettua asiaa, mutta en jaksa ottaa osaa noihin adresseihin, kun ei niillä mitään virallista asemaa ole. Kansalaisaloite olisi parempi ratkaisu ja sillä voisi saada jotakin aikaankin!

Mitä tulee näihin 90-luvun pankkioikeudenkäynteihin ja yrittäjien ja tavallisten ihmisten kohteluun valtion taholta, on kyseessä rikokset jotka koskettavat jokaista maamme kansalaista. Yhden yrittäjäsukupolven tappaminen on suuri syy valtion tämänhetkisiin ongelmiin ja pidän Spilän anteeksipyyntöä hyvin irvokkaana toimenpiteenä, pelkkänä äänten kalasteluna!

On täysin selvää että 90-luvun valtion ja vastuussa olevien poliitikkojen toimet pitäisi tutkia täikamman tarkkuudella ja laittaa kyseiset vielä elossa olevat henkilöt vastuuseen niin omalla omaisuudellaan kuin rikosoikeudellisestikin. Nyt olemme vielä pahemmassa tilanteessa ja jottei valtio pääsisi uusimaan samaa toistamiseen, eli tappamaan nykyistäkin yrittäjäsukupolvea, pitäisi 90-luvun asiat tutkia huolellisesti!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kansalaisaloitekaan ei oikeudellisesti johda mihinkään, koska Suomen EU- ja euro-mieliset hallitukset eivät voi tehdä ko. asiasta lakiesitystä.

Tärkeintä on kaikin keinoin lisätä kansan painetta valtiopetosten vaatimiseen selvitettäväksi.
Kansaa pitää informoida.
Uusi varallisuuksien ryöstö on jo ovella.

Valtiopetosten selvitettäväksi vaatimiseen ei tarvita lakialoitteita.

Tuo aloite kommentteineen riittää. Minun kommenttini ovat 10, 11 ja 12.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Puhut Markku täyttä asiaa. Adressiin päädyimme, koska 14 500 teki itsemurhan 90-luvun takia. Se on häpeäksi koko Suomelle, että me ylipäätään olemme vain olleet hiljaa ja hyväksyneet vääryydet. Näitä ihmisiä emme koskaan saa takaisin, mutta me voimme palauttaa heidän kunniansa. Edes tämän olemme heille velkaa.

Adressi tullaan luovuttamaan näyttävästi ja hyvin arvovaltaisella kokoonpanolla. Kansan ääni on nyt saatava kuuluviin.

Lisäisin tuohon kirjoitukseesi ainoastaan yhden ajatuksen: Oikeuslaitoksen on korjattava omaksuttu linja itse, koska kyseessä ei ole lainsäädännön puute, vaan epäoikeudenmukainen käytäntö, joka on luotu 90-luvulla. Oikeusvaltion perusperiaate on se, että se kohtelee kansalaisia oikeusmukaisesti. Nämä 90-luvun omaisuuksien ryöstöt alihintaan, lainvastaisesti, ilman tilityksiä , eivät millään muotoa noudata oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Allekirjoitin addressin - ja olen kyllä täysillä mukana, mutta kannattaisi todella harkita sitä, että tämä olisi kansalaisaloite.fi sivustolla, jotta saataisiin se eduskunnan käsittelyyn.

Pitäisi tietenkin harkita strategia sille miten saada 50.000 nimeä.
Nimiä voitaisiin esim kerätä eri vaalitilaisuuksissa.
- Voitaisiin myös kysyä kirjallisesti; "Mitä ehdokas aikoo tehdä tälle asialle?" + jotkut "helpot" vaihtoehdot + selventävä osio, jos ehdokkaalla on enemmänkin 'asiaa'.

Äkkiähän tästä sivuston rakentaisi misssä ehdokkaiden vastaukset näkyvät ja johon voitaisiin myös kerätä näitä kohtaloita julkaistavaksi, kirjallisuutta aiheesta jne.
Minä voisin tätä työtä tehdä, mutta materiaalin tulisi olla sellaisessa muodossa, ettei tarvitse muuta kuin taittaa paikalleen. Ja joku toimitusneuvosto tarvittaisiin; vaikkapa kolme asiaan hyvin perehtynyttä henkilöä.
Henry.Finland@gmail.com

Henry

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Henry, tuon kansalaisaloitteen ongelma on siinä, että sieltäkäsin häiritään "vaarallisten" kansalaisaloitteiden läpimenoa. Tiedän, kun olen kahta seurannut ja toisessa ollut alkuunpanijanakin. (Sivuhan on oikeusministeriön ylläpitämä, joten mtä muuta voiodottaa.) Eli aloite pitäisi jokseenkin kokonaan kerätä vanhanaikaisesti käsipelillä.

Tuosta ehdotuksestasi: vien asiaa eteenpäin ja katsotaan mitä saadaan aikaan. Eiköhän nuo kolme apulaista sinne toimitusneuvostoon ole löydettävissä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #10

Olen kylläkin sitä mieltä, että käsipelillä kerätty aineisto on konkrettinen ja paras, koska pääsee keskustelemaan ihmisten kanssa.
_____________________________

Tässä on mallia mitä/miten voidaan taittaa sivustoa:
http://innoperma.weebly.com/

Kuvia, tekstejä, sivuja ja videoita - rajattomasti.
HUOM! Minä en voi/halua olla missään toimitusneuvostossa, koska resurssini tavata ihmisiä ovat rajalliset.
Jos Kristiina muistat, aloitin aikoinaan tällaisen sivuston tekoa:
http://copyleft1.weebly.com/
Mutta en saannut juttuja muilta ja tilanne oli sikäli raskas, ettten oikein tiennyt mitä jengi haluaa - piti valita "puolueettomana", jonka jälkeen huomasin, että kävijämäärä oli hyvin suppea ja keskustelu olematonta. Sitten levisi tietsikka, jossa oli poweria, eli en pystynyt lataamaan videoita, joskin linkittää jne.
Nyt on taas koneasiat kondiksessa. :)

Eli miten ja missä keskustellaan? Tosin toimitusneuvosto saisi ensi töikseen päättää otsikot tai oikeammin sisällön.

Henry

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kuten sanoin, laitan asiaa eteenpäin . Tällä hetkellä olen jo ylityöllistetty ja lisäksi se olen edelleen se sama nettitumpelo, kuin silloinkin. Mutta pätevämpää (toivattavasti myös hieman vähemmän kiireistäkin) löytyy kyllä verkostosta. Jos oikein muistan miulla on sinun sähköpostiosoitteesi -jos tuo lienee vielä käytössä?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu on se edelleen käytössä ja on se tuossa muutama kommentti ylempänä.

Tuosta ylityöllistymestä sen verran, että pitäisi todella miettiä miten voitaisiin delegoida hommat aina sille, jonka hanskaan se parhaiten sopii. Siksi minäkään en ottaisi muita velvotteita kuin taittamisen, koska sen osaan (ainakin omasta mielestäni). ;) Neuvoja otan sitten mielelläni vastaan.

Tänne Puheenvuoroihin on mielestäni noussut aivan uusia kykyjä, mikä on ilahduttavaa.

Henry

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Vähemmän ilahduttavaa on se, että suurin osa vanhoista kyvyistä on bannattu pihalle. Mikä on tehnyt tästä huomattavasti tylsemmän paikan, kuin tämä joskus oli.

Siinä mielessä tietenkin hyvä, etten kuitenkaan ehtisi kovin ahkerasti seurata. Nyt en tunne juurikaan jääväni mistään mielenkiintoisesta paitsi, vaikken ehdikään mukaan keskusteluun, korkeintaa pikaisesti vilkaisemaan pari mielenkiintoisemmilta vaikuttavaa. Aina ei löydy edes niitä paria.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kepu on pettänyt aina ja se tulee pettämään aina vastakin.
Turha on tavallisen ihmisen potkia tutkainta vastaan. Kepun Kääriäinen ja kumppanit nauravat mennessään pankin saunailtaan tapaamaan hyviä kavereita.

Toimituksen poiminnat