KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Ihmiskoe: miten kansanedustajat reagoivat perustuslain vastaiseen menettelyyn

Samoin kuin media. Eivät mitenkään.

Ensin ajattelin jättää tämän blogin tuohon ensinmäiseen riviin. Sitten kuitenkin omatuntoni huomautti, että niin mukavan dramaatinen asioiden käsittelytapa tuo olisikin ja pitäisi ilmeisesti enemmistön suhteen paikkansa, niin noin ilmoitettuna se kuitenkin merkitsisi oikeusmurhaa joidenkin suoraselkäisten kansanedustajien kohdalla.Siihen, keitä he ovat, palaan kirjoituksessani myöhemmin.

Kuten me kaikki tiedämme, on noita perustuslain ylikävelemisiä tapahtunut lähihistorian aikana useampiakin. Viittaan nyt kuitenkin tässä nyt syksyllä allekirjoitettuun isäntämaasopimukseen. Niitä, jotka eivät ole vielä selvillä, kehotan tutustumaan Timo Isosaaaren aiheesta kirjoittamaan ansiokkaaseen blogiin. http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180455-selviaako-tastakin-seliltt...

Lähetin Isosaaren blogikirjoituksen ja käännetyn isäntämaasopimuksen tekstin kaikille 200:lle kansanedustajalle viime viikonlopun aikana. Vastauksen olen tähän mennessä saanut 2,5 %:lta kansanedustajista.Lopuista ei ole kuulunut mitään. Onhan tuo koko paketti toki pitkänpuoleinen. Sopimusteksti erityisen vaikealukuinen (ja sellaiseksi se on tietenkin tarkoitettukin). Ja koko hommasta puuttuu tiettyä dramatiikkaa, tyyliin avioliittolaki, jonka myötä tietenkin suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ja oikeusvaltio joko seisoo tai kaatuu.

Mutta kuitenkin: onhan kysymyksessä kuitenkin sopimus, jonka ongelmakohtien luulisi herättävän jonkinlaisen reaktion niissä, jotka me äänestäjät olemme valinneet pitämään huolta meidän eduistamme. Saanen lisätä: vallan kohtuullista korvausta vastaan, jonka me maksamme verorahoillamme. He ovat siis töissä meillä. Mikä tosiseikka tuntuu usein tyystin kadonneen heidän muististaan, ja kuten joskus tuntuu, myös meidän kansalaisten.

Eikä kysymys todellakaan ole mistään lainopillisesta saivartelusta. Sopimuksen käytännön merkitys on meille melkoinen. Sen lisäksi, että siinä siirretään Suomen budjetti- ja puolustuspoliittista päätäntävaltaa Suomen ulkopuolisille toimijoille), se on myös  tehty perustuslain vastaisessa järjestyksessä.


Kyseinen isäntämaasopimus on myös selkeästi ristiriidassa Suomen Venäjän federaation kanssa solmitun YYA-sopimuksen jatkosopimuksen kanssa. Pykälässä 4 sovitaan seuraavaa: "Sopimuspuolet eivät käytä, eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopijapuolta vastaan." Onko kenties tämä sopimus Venäjän kanssa irtisanottu kertomatta siitäkään  kansalaisille mitään.Ja onko tarkoitus provosoida Venäjä hyökkäämään Suomeen?

Lisäksi isäntämaasopimus on selkeästi tiedossa olevan kansantahdon vastainen ja niin epäedullinen isäntämaalle, että Ruotsi, joka allekirjoitti sopimuksen samaan aikaan Suomen kanssa syyskuussa Walesissa, on vetäytynyt sopimuksesta ja Ruotsin puollustusministeri on ilmoittanut, että siitä päättäminen tulee ajankohtaiseksi aikaisintaan 2016 perusteellisten selvitysten jälkeen. Edes Natomaat Norja ja Tanska eivät ole sitoutuneet niin laajoihin velvoitteisiin esim. Nato joukkojen huollon suhteen, kuin mihin isäntämaa meidät velvoittaa.

Tuossa alussa lupasin palata noihin suoraselkäisiin kansanedustajiin. Ensinmäisenä minulle vastasi Jyrki Yrttiaho:

"Kiitos viestistäsi!
 

Isäntämaatukisopimus on "luvattu" puhemiehen sanoin tuoda eduskuntaan. Sitä olemme vaatineet puhemiesneuvostolta ja ministereiltä. Olen kanssasi samaa mieltä sopimuksen todellisesta sisällöstä. On käynnissä lainvalmistelu, jossa Suomen kansalliset lait muutetaan vieraiden Nato-joukkojen oleskelun, harjoittelun, kauttakulun, Suomesta tapahtuvan operoinnin sallivaksi ja näitä toimia tukevaksi. Nato-joukoille säädetään lakisääteinen viranomaistuki valtion ja kuntien palveluissa logistiikassa; satamissa, lentokentillä, tiestöllä ja rautateillä... Terveydenhuollossa,majoittamisessa jne. Lisäksi sotamateriaalin varastointi ja huoltopalvelut... Lissabonin sopimuksen yhteisvastuuta ja keskinäistä avunantoa koskevien artikloiden velvoitteet  ovat NATOn perussopimuksen 5.artiklan velvoitteiden kanssa kansainvälisoikeudellisesti Suomea yhtä sitovia. Tämä on ulkoministeriön ja puolustusministeriön virkamiesten julkilausuma kanta eduskunnan puolustusvaliokunnalle viime viikolla.

Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen asema on järkyttävällä tavalla muuttunut... 
 

Menestystä työssäsi. Jatketaan Nato-vastaisen rintaman rakentamista. Mikään sopimus ei ole lopullinen sinetti. Vuodet kulkevat ja aika elää...
 

Yt. Jyrki "

 

Ketä nuo "me " ovatkin, joihin jyrki Yrttiaho viittaa, lämpimät ajatukseni heille. Samoin James Hirvisaarelle, joka lupasi lähteä asiaa selvittämään ja katsomaan, mitä asialle voidaan tehdä.

Tasapuolisuuden nimissäkerrotaan nyt vielä, että ilmeisesti otan tämän asian esiin aivan turhaan, koska seuraavan viestin sain Kimmo Sasilta:

" Isäntämaa sopimus on laillisesti käsitelty. Jos teillä on epäselvyyksiä, kääntykää oikeuskanslerin puoleen.
Kimmo Sasi"

(Ja sitten ne vielä kehtaavat väittää, että kokoomuslaiset olisivat ylimielisiä.) 


  


     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

" Isäntämaa sopimus on laillisesti käsitelty. Jos teillä on epäselvyyksiä, kääntykää oikeuskanslerin puoleen.
Kimmo Sasi"

Kristiina, olet tehnyt täysin oikein kun olet lähettänyt Isäntämaasopimuksen suoraan kaikille kansanedustajille. Oikeuskansleri tai eduskunnan oikeusasiamies ovat instansseja jotka eivät tee mitään muuta kuin pesevät poliittiset- ja viranomaisrikolliset putipuhtaaksi, edes tutkimatta asioita mitenkään, eikä kansalaisen kannata tuhlata aikaansa minkään asian heille käsiteltäväksi viemiseen!

Kansalaisen kannattaa ilman muuta kirjoittaa kaikille kansanedustajille suoraan ja antaa heille tieto suoraan näistä Perustuslaillisista ongelmista, koska jotkut ministerit ja virkamiehet pitävät Perustuslakia tai maamme solmimia aikaisempia sopimuksia pilkkanaan!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Se on oikeuskanslerinvirasto sellainen hautaustoimisto. Ei sinne kannata mitään lähettää.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

No ei todellakaan, yritetty on ja bumerangina tuli takasin. Vitsi koko viranomainen

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tuossahan se surullinen totuus "oikeusvaltiosta" nimeltä Suomi. Toisin, kuin useimissa sivistysvaltioissa, meillä ei ole perustuslakituomioistuinta. Eduskunnan oikusasiamies ja oikeuskansleri siunaavat rutiininomaisesti valtaapitävien toimet, rikotaan sitten lakeja ja oikeutta kuinka räikeästi tahansa. Välillä mietin olisiko noiden tahojen reaktio tuo tavallinen "Ei ole aihetta toimenpiteisiin" siinäkin tapauksessa, että hallituksemme alkaisi kerätä "toisinajattelijoita" (siis meitä äärioikeistolaisia,impivaaralaisia, kommareita, fasisteja, rasisteja jne.) keskitysleireille.

Timo Peuranen

Se on mielestäni sitä "maan tapaa" ja "oikeusvaltiona" en Suomea pidä. Esko Aho sanoi taannoin, että maan tavat on ihan ok asia. Valitettavasti en löydä linkkiä juttuun.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Pääministeripuolue voi näköjään tehdä kaikessa hiljaisuudessa hivuttamalla mitä tahansa ”koko suomen kansan puolesta” eikä kukaan voi mitään.

Tässä jäi nyt totisesti vaivaamaan, miten tällaista sopimusta olisi tulkittava?!?

Onko kyseessä normaali sotilasyhteistyö vai tarkoittaako tuo ”sallia” sitä, että NATO-joukot voivat milloin tahansa tulla tänne jos esim. heidän omat intressinsä sitä vaatii?

Niin kuin on jo nähty, niin jo pelkästään NATO:n sotilaskoneen lennättäminen Suomen kautta johonkin tarkoitukseen ei ole poliittisesti mikään pikku juttu.

Kovasti on nyt poliitikkojen suusta vakuuteltu, että Suomi päättää edelleen yksinomaan itse, kuka tänne tulee tai saako esim. kautta kulkea.

Onko todellakin näin, vai onko meille valehdeltu?

Ei todellakaan jäänyt huomaamatta, miten juuri Sasi huusi kyselytunnilla suu vaahdossa kolmea sanaa: NATO, NATO, NATO

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tuosta julkisuudessa toistellusta "vain Suomen aloitteesta": luin koko sopimuksen kahteen kertaan läpi, enkä löytänyt tuota kyseistä kohtaa. Timo Isosaari kuitenkin sanoi, että se sieltä löytyy, joten se ilmeisesti vain on kirjattu aivan yhtä epäselvästi jatulkinnanvaraisesti, kuin kaikki muukin. Suurin osa yksityiskohdista on jätetty auki, viitaten vain mystisiin jatkodokumentteihin,esim. tässä: "3.4. Isäntämaa tulee tukemaan täysin voimin, riippuen saatavuudesta ja
käytännöllisistä rajoitteista kussakin tilanteessa, lähetettyjä joukkoja
NATO-johtoisissa sotilastoimissa. Tämän tuen yksityiskohdat käsitellään
jatkodokumenteissa." Ikävän epäluuloisessa mielessäni tulkitsen tämän sopimuksen olevan jokseenkin kuin avoin vekseli, jonka todellinen hinta selviää vasta tulevaisuuden myötä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Suuret kiitokset Kristiinalle!. Teet isänmaallisena ihmisenä enemmän kuin useimmat edustajamme Arkadianmäellä, vaikka keinovalikoiman suhteen olo on varmasti välillä voimaton. Kyllä tämä sanoma on kuultu, mutta toivottavasti laajemmin ja johtaa vakavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Järjestämme Hämeenlinnassa 9.12. tähän liittyen avoimen yleisötilaisuuden, "Oikeusvaltio Suomi?", missä alustajana ja asiantuntijana on käräjätuomari Tarmo Niemenmaa.

Tiedote lähtee varmaan huomenissa ja katsotaan, vaivautuuko joku median edustaja paikalle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

EU, USA ja Kokoomus haluavat Euroopan Liittovaltion ja sille yhteisen puolustuksen, Naton. Kuitenkin on yleisessä tiedossa, että suomalaisten järkevä enemmistö vastustaa Natoa. Joten on siis päätetty menetellä näin, ei ryhdytä noloon kansanäänestykseen Nato-jäsenyydestä, koska se tuottaisi harmillisesti väärän tuloksen tai vaatisi vallanpitäjiltä päänvaivaa aiheuttavia petkutustoimia, vaan sen sijaan kätevästi väitetään, että nyt on vain tällainen harmiton "isäntämaasopimus" jolla Suomi kumminkin käytännössä lasketaan tarvittaessa Naton vapaaksi temmellyskentäksi, mutta siten, että kansa ei huomaa mitään eikä älyä vastustaa. Ja osa kansanedustajista hyrisee tyytyväisenä, osa nukkuu ja osa on ehkä hereillä, mutta ei osaa tai jaksa tehdä mitään.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Promerit-linkki ei enää toimi, mutta tässä Mikko Elon blogissa on luettavaa
http://mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175203-mi...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Mikko Elon blogissa on nyt 207 kommenttia.
Lukekaa blogiin laittamani kommentit.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

On se vaan kumma,ettei kansalaisten mielipiteet kiinnosta. Ne vain ylimielisesti sivuutetaan ! Tästä seuraa kyllä taatusti suuria muutoksia seuraavissa vaaleissa !

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Luulen,että suuri osa edustajista on ihan pihallla !

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Seuraavia vaaleja varten on suunniteltu meidän äänestäjien puolelta suuria muutoksia koko tämän vaalipelin sääntöihin. On aika lakata pelaamasta poliitikkojen valitsemaa peliä, poliitikkojen luomilla säännöillä. Niinkuin olemme nähneet, siinä jää kansalaisille aina pelkästään Musta Pekka käteen.

Vuoden vaihteen jälkeen alkaa tapahtua. Olkaahan kuulolla, kun kuulette sanan "nukkuvat".

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Kiitos asiallisesta kirjoituksesta Kristiina.! Hiljaisuus asian tiimoilta on korvia huumaavaa. Suomen poliittinen johto sekä media täysin hiljaa selvässä maanpetoksessa. Tämä asia ei unohdu, eikä unohdeta. Suomen poliittinen johto presidentti Sauli Niinistön johdolla tulee asettaa valtakunnanoikeuteen maanpetoksesta Suomen kansaa kohtaan. Onneksi jotkut poliitikot, kuten Paavo Väyrynen, ovat ottaneet asian pramille. Tähän tulee muutos...ennemmin tai myöhemmin. Jos Niinistö olisi mies, hän ymmärtäisi jättää presidenttikisan kesken ja alkaisi viettää eläkepäiviään.

Toimituksen poiminnat