KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Operaatio Lakaistaan maton alle on alkanut


En ryhdy nyt kommentoimaan tai kuvaamaan  Seppo Hauta-ahon nostamaa kannetta Perussuomalaisen puolueen johtoa vastaan ja sitä seurannutta oikeudenkäyntiä. Sitä koskevat faktat löydätte Sepon Hauta-ahon asiasta kirjoittamasta blogista, sen lopussa olevasta tallenteesta kesän 2013 puoluekokouksesta ja Ajankohtaisen kakkosen eilisestä ohjelmasta (löytyy Yle Areenasta).

Sen sijaan on mielenkiintoista seurata, mitä on tapahtunut tuon eilisen jälkeen, jolloin asiasta tuli julkinen.Oli kaksi asiaa, joita olisi voinut odottaa tapahtuvan:

1.Perussuomalaisten keskuudessa alkava tiukka selvittely siitä, mitä oikein on tapahtunut ja miksi. Odotettavissa oli myös kovaakin sananvaihtoa Soinin uskollisten kannattajien ja puoluejohdon toimintaan tyytymättömien välillä.

Tulikin hiljaisuus. Tuntuu siltä, että asia halutaan hiljaisuudella lakaista maton alle. Facebookissa Perussuomalaisten avoin ryhmä oli tätä kirjoitusta aloittaessani poistanut jo ainakin kaksi avausta tuohon edellämainittuun Hauta-ahon blogiin liittyen. Ja vielä ihailtavalla ripeydellä. Tämän luulisi olevan huolestuttava merkki niille perussuomalaisille, jotka haluavat puolueen todella olevan niillä linjoilla, jotka puolueohjelmassa on määritelty. Puoluejohdon sen enempää kuin sen myötäilijöidensä toiminnassa on hyvin vaikeaa nähdä mitään avoimuuteen ja demokrattisuteen viittaavaakaan. Päin vastoin: sensuuri on yksi diktatuurin tunnusmerkeistä ja diktatuuri ei voi pysyä pystyssä ilman sensuuria (minkä luulisi meille suomalaisille tähän mennessä jo erittäin konkreettisesti ja omakohtaisesti selvinneen).

Toinen asia, jota olisi voinut odottaa tapahtuvaksi oli, että valtamedia olisi hyökännyt, kuin ärisevä koiralauma luun kimmppuun, kommentoimaan ja ruotimaan tätä uutista, kaikella sillä pahantahtoisuudella, johon tiedämme lähimenneisyydestä sen, varsinkin Perussuomalaisten kohdalla, kykenevän. Jälleen: hiljaisuus.

Jos olisin Perussuomalaisten suoraselkäistä, Suomen asiaa tosissaan ajavaa ja nykyhallinnon hulvatonta Suomen tuoamista huolestuneena seuraavaa kenttäväkeä, olisin tästä hiljaisuudesta vieläkin enemmän huolissani, kuin tuosta edellisestä. Se nimittäin kertoo median hyvin tietävän, ettei Perussuomalaisista nykyisellään, Soinin johdossa ole mitään vaaraa nykyisille vallanpitäjille, eikä heidän, ainoan oikean (meillä ei ole vaihtoehtoja) linjansa jatkumiselle. Soinia ei tarvitse enää suitsia. Hän on tottelevaisuuskoulutuksensa käynyt (ta sitten ei alunperinkään ollut kiinnostunut kuin omasta edustaan, kuka tietää) ja on nyt helposti talutettavissa lyhyessä hihnassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

No,mutta jytkyä odotellessa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minä en seuraa PS:n naamakirjaa, mutta jos tosiaan puoluetta itseään koskevia keskustelunavauksia poistetaan se kielii halusta sensuroida asiasisältöjä.

Se taas, että media yleisesti vaikenee tästä asiasta on minusta aivan hyvä. PS:lla on nyt hyvät eväät tapella keskenään ja uutisia voi tehdä sitten kun tuomiot on jaettu ja aletahan laskehen poliittisia ruumihia. Koska niitä tulee oli päätös minkäsorttinen hyvänsä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Arvelen tuon hiljaisuuden johtuvan lähinnä siitä, että valtaosa puolueen aktiiveista ja äänestäjistä viitaa yksinkertaisesti kintaalla ilmanaikuisten höpötysten suuntaan. Ja sekös näyttää vastustajien leiriä suorastaan kismittävän.

Anne Lindell

Seppo, herää jo todellisuuteen!

Uskon perussuomlisiin rivijäseniin ja toivoisin myös voivani luottaa johtohenkilöihin, mutta on tapahtunut jotain on sellaista, mitä en minä ymmärrä.

Nyt nämä PS-puolueen vannoutuneet kannattajat väittävät kivenkovaan, että mitään laitonta ei ole tapahtunut, ja että he antavat täyden (krittiikittömän) tukensa johdolle, ja että lainan antaminen puoluetuoesta säätiölle on täysin laillista ja hyväksyttävää toimintaa.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Ikävä kyllä, PS:n kritiikki muiden tekemisiin asioissa jotka ovat mahdollisesti laillisia mutta ei moraalisesti hyväksyttyjä, putoaa täysin pohja pois.

Räty toimi lainsäädännön puitteissa ja mikä älämölö siitä syntyi? Mielestäni aiheesta. Mutta toimijat jotka perustelevat älämölöä sillä, että vaikka joku on laillista se voi olla moraalisesti arveluttavaa ja seuraavaksi selittävät, että eihän tässä mitään kun kaikki on EHKÄ laillista, ovat menettäneet uskottavuutensa täysin.

Huudamme kyllä kurkku suorana kaksoisstandardeista mutta syyllistymme itse samaan, hävettää. No vaikuttaa siltä, että ei kauaa tarvitse myötähäpeää tuntea viiteryhmänsä puolesta sillä erottamiskirjeitä taitaa painokone suoltaa monessa vuorossa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Nyt nämä PS-puolueen vannoutuneet kannattajat väittävät kivenkovaan, että mitään laitonta ei ole tapahtunut, ja että he antavat täyden (krittiikittömän) tukensa johdolle, ja että lainan antaminen puoluetuoesta säätiölle on täysin laillista ja hyväksyttävää toimintaa."
**************************************************

Heh, sitä sanotaan puolueUSKOVAISUUDEKSI... tai ainakin itse sanoin sitä siksi jo vuosia sitten ja moni muu varmaan aikaisemminkin. Uskovaisuudesta on vaikea herätä todellisuuteen, koska oma porukka ei voi olla väärässä. Sulle-mulle-meininki ja kritiikki pidetään omassa piirissä mikäli sielläkään. Oman porukan kesken ei pahimmillaan laistakaan niin väliä, koska tarkoitushan on kiva ja mukava ja muut vain yrittävät sortaa... Onhan jokaisen puolueen tarkoituskin saada niin tyhmiä, äh siis vannoutuneita, jäseniä että noudattavat puolueen tahtoa kaikessa ja mahdollisimman vähin kysymyksin. Ja kehuvat puoluettaan joka käänteessä ja haukkuvat kaikki muut näkemättä isoa tikkua omassa silmässään.

Kuka ajatteli muutenkaan ikinä wanhan SMP:n raunioille rakennetun puolueen olevan jotain muuta kuin wanha-puolue jo valmiiksi (Halla-Aholaisilla "nuivilla" höystettynä)? Eiköhän puolueen sisällä rakennella valta-asemia jo Soinin jälkeiseen aikaan ja jotkut jäävät tappiolle siinä leikissä auttamatta (veikkaisin edelleen ns. "nuivien" voittavan koko potin vanhan kaartin nokan edestä). Monet ovat jo ymmärtäneetkin sen ja hyppineet muihin puolueisiin tahi leikistä kokonaan pois. Ei sen puoleen.. esim. Kokoomuksessa osataan myös tuo sulle-mulle ja hys-hys -leikki. Kaikkein parhaat riidat ja/tai keplottelut usein saadaankin puolueen sisällä valta-asemista.

Rivijäsenet monissakin puolueissa varmaan aidosti uskovat puolueeseensa.. on se puolue nyt sitten melkein mikä vain. Toivottavasti kukaan ei ole niin hirttäytynyt puolueeseensa ettei voisi vaihtaa sitä mikäli puolue ei näytäkään olevan enää uskon väärti.

Veijo Kare

OHOH..... Toistaako historia taas kerran itseään; vertaa SMP:n hajoamiseen joskus historian hämärässä, silloinen jytky repesi julkisuuden mukaan taloudessa ilmentyneisiin epäselvyyksiin. Ulkopuolisesta vaikutti kuitenkin ihan selvästi vanhan politiikan vastaiskulta, Vennamon vaikutusta ja sitä kautta kansan vähäosaisten huomioonottamista pelättiin kovasti, ja heikoimmat oman edun tavoittelijat revittiin puolueesta ulos. Oliko mukana rahaa, en tiedä, mutta kovasti siltä vaikutti, että rahasta oli kyse. Sinänsä jännä juttu, että tuli minulle aivan yllätyksenä. Muutoin olen kyllä Kristiinan linjoilla, että Persut ovat vallankäyttäjien SYLIKOIRA. Tätähän muun muassa Itsenäisyyspuolueen Mauri Nygård sanoi jo ennen edellisiä eduskuntavaaleja. En minä Mauria silloin ihan täydestä ottanut, mutta pakko myöntää NYT, että Mauri oli taas kerran oikeassa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Veijo Väre: eivät lähellekään kaikki perussuomalaiset, sehän tässä surullisinta onkin. Mutta puoluejohdosta puhuttaessa Mauri Nygård oli kyllä 100 prosenttisestioikeassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Puolue on jumahtanut paikalleen tahi taantunut silloin, kun kritiikkiä ei uskalla enää vapaasti esittää tahi se vaiennetaan.

Monet perussuomalaiset rivijäsenet ovat oikein liikuttavalla tavalla mukavia, koska haluavat oikeudenmukaisuutta ja parannusta asioihin (sehän on oikein kiva asia). Mutta samaa voi sanoa monenkin puolueen edustajista. Jopa puolueiden ulkopuolelta tietynlaiset hassut anarkistit haluavat liikuttavasti kivoja asioita omasta mielestään.. muut taas voivat nähdä heidät aivan toisessa valossa. Se ei vähennä mm. anarkistien uskoa omiinsa lainkaan, koska muut vain eivät ymmärrä tahi sortavat epäoikeudenmukaisesti... median vika tai milloin minkäkin vika.... näin he toteavat.

Mutta on puolueessa tai ei, niin kova usko (puolueeseen tai mihin tahansa) korvaa useinmiten kaikki epäkohdat... tehden monesti vähän sokeaksi, mutta olo ainakin paranee.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Seppo Leskinen, päinvastoin: se kismittää eniten nimenomaan niitä, jotka ovat tai olivat laittaneet toivonsa Perussuomalaiseen puolueeseen. Ja näkevät sen toivon nyt hiipuvan kahden mahtavan järkäleen taakse: Soinin ja ylettömän (ja aiheettoman ) itsetyytyväisyyden.

Anne Lindell

Kristiina, unohdit persujen "ahkeran" taustavaikuttajan Raimo Vistbackan.

Tässä linkkejä aiemmin tätä samaa ja erittäin tulenarkaa aihetta koskeviin kirjoituksiini:

PS puoluekokouksesta pelkkä läpihuutojuttu. Miksi? Tässä oli juuri tuo kyseessä oleva sama puoluekokous, jossa oli Seppo-Hauta-ahoa kodeltiin perin tylysti ja puolueen omies ohjesääntöjen vastaisesti. http://annelindell.blogspot.fi/2013/07/ps-puolueko...
Jytky, perussuomalaisten säätiösotkut

”Jytkystä, sotku, sotkusta mätky, mätkystä sätky”: lue artikkelini tästä. Sillä tämän vuoksi voipi olla, että vastavoimia ”liian hyvälle miehelle” löytyy persuista. http://annelindell.blogspot.fi/2012/11/jytkysta-so...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kristiina, vaalit ovat tulossa, mahdollisesti ennnenaikaiset. Ehdokkaiden on otettava kantaa tätä maata koskeviin suurimpiin mahdollisiin kysymyksiin koko sodanjälkeisen historian aikana. Mutta sinun mielestäsi meidän perussuomalaisten pitäisi käyttää rajallinen aikamme ja rajalliset julkiset puheevuoromme PS:n säätiöasiaa ja Soinin puheenjohtajuutta märehtien. Olen eri mieltä. Sitä paitsi, oikeus tutkii Sepon kohtelun puoluekokouksessa, ei meidän jokaisen rivijäsenen tarvitse ottaa kantaa. Toiseksi, Soini ei ole ikuinen, ja uusi puoluekokous valitsee hänet jatkokaudelle tai sitten ei valitse. Se on PS:n jäsenten käsissä. Jos haluat vaikuttaa, liity puolueeseen. Sivusta räkyttäminen ei auta.

Anne Lindell

Tuula, herää jo todellisuuteen ja ota laput pois silmiltäsi, ei näytä auttavan puolueen sisälläkään "räköttäminen".

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

FB:n avoimesta ryhmästä löytyy nyt ryhmän yhden dikt...anteeksi tarkoitan tietenkin moderaatorin selitys siihen, miksi asiaa käsittelevät (tai edes sivuavat) postaukset poistetaan.

Jarmo Kalliola
1 t

Säätiöasiaa on tässä ryhmässä puitu jo kolmisen vuotta eikä itse asia siitä muutu eikä edisty. Asiaa on siis aivan turha täällä enää pohtia.

Mitäpä tuohon enää voisi lisätä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tuula, tiedän, ettemme millään pysty näkemään tätä samasta näkökulmasta. Usko nyt kuitenkin tällä kertaa minua, kun sanon, että toivon tällä räkyttämisellä saavani jotkut heräämään tekemään todellista vahingon minimointityötä. Maton alle lakaisu ei ole sitä. Jo pelkästään senkään vuoksi, että se ei tule onnistumaan.

Anne Lindell

Juuri näin Kristiina. Odotan kuitenkin luottavaisena, että PS-puolueen ja säätiön johto vihdoinkin ymmärtää olla vahingoittamatta omaa puoluettaan - ja sitä kautta valtakuntaamme - vaan ryhtyy nyt suosiolla toimimaan puolueen omien, vahvistettujen sääntöjen puitteissa.

Odotan oikeuden, oikuedenmukaisuuden ja laillisuuden toteutuvan eli demokratian voittavan PS-puolueessa. Kiitän Seppo Hauta-ahoa, sillä hän tekee palveluksen PS-puolueelle ja lisäksi koko perussuomalisten kenttäväelle, ja muillekin puolueille, sillä yhdessä puolueessa toimiva varoittava esimerkki pätee pelotteena periaatteessa koko poliitisessa kentässä. Eli puoluetuki on tarkoitettu puolueitten vaalityön ja ehdokkaitten tukemiseen (estää vaalirahoittajien korruptiota - jos estää)... EI säätiön rahakikkailuun (mitä se nyt sitten onkin) ja kaikenlaisiin valtaapitävien henkilöitten "suhmurointiin".

Valitettavasti me tarvitsemme persuja, jotta saamme edes vähän järkeä tämän maan politiikkaan. Ja voipi käydä niinkin, että persujen johtoporras pitää laittaa kokonaan uusiksi, jos tarve niin vaatii, sillä silloin perussuomalaisilla on puhtoisena ja rehellisesnä puolueena mahdollisuus oikein mega-jytkyyn. Ilman peusteellista ja täysin puolueen ulkopuolista selvitystä (erityistilintarkastus tai jopa poliisitutkimus) persuille tulee mahalasku seuraavissa vaaleissa - eli jytkystä mätky.

Toni Seppänen

Minä olen juuri sellainen jonka pitäisi olla mielestänne huolissani, en ole pätkääkään.

Ainoa asia mitä haluan puolueen parantavan on otteen koventaminen Suomen ja suomalaisten asian ajamisessa.

Tässä jokaiselle hieman mutusteltavaa.

http://kariilkkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143643...

Olikos Hauta-aho aiemmin keskustan vai kokoomuksen jäsen? Olenko väärässä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#15 Suomen asiaa ei voi parantaa parantamatta käytäntöjä. Puoluetyö on kansanjohtamista ja siinä on osoitettettava muutoskykyä ja muutoshalua ei pelkkää vallanhalua. Oikeistolaisessa konservatiivisessa ideologiassa muutoshalu voi näyttää siltä mitä me juuri näemme eli kähmintäotteiden ja ilmapiirin kovenemista siis muutoshalua huonompaan suuntaan.
Sinun voittajailmeesi, Toni, profiilikuvassasi, kertoo että sinulta puuttuu nöyryys mikä tarkoittaa vakavuutta vastuun edessä - sitä oikeata suomalaisuutta. Asenteesi ei ehkä kokonaan mene nuoruuden tiliin.
Minä näen persupuolueen ongelmat ideologisina ongelmina. Esitetään vaihtoehtoa mutta tosiasiassa on aivan epäselvää mihin pyritään. Toni Seppäsille se ei ole epäselvää koska hänestä kova meininki on kivaa meininkiä, muuta sisältöä ei kaivata.

Toni Seppänen

Aika herkillä mennään kun maailmankatsomukseni luetaan profiilikuvastani.
Sini on alittanut riman useasti ja taas.
Yllättyisit jos tuntisit minut.
Joillain meistä järjen on korvannut sokea ideologia.

Sitä oikeaa suomalaisuutta, tuo on kovin ristiriitainen lausunto Sini sinulta.
Aiemmin olet antanut ymmärtää että kaikki elävä on suomalaisuutta, isiksestä israeliin.
Nyt minä en edusta sitä?

Tuitui.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Sini: On olemassa näyryyttä ja perusnöyryyttä. Esimerkkejä jälkimmäisestä saat helpoiten Tossavaisen blogista.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Toni Seppänen, sinä taas kuulut niihin, joista minä olen huolissani. Olen lukenut sinunkin kirjoituksiasi ja uskon , että kuulut niihin vilpittömiin. Siksi onkin hyvin huolestuttavaa, kun et näe mitään ongelmaa siinä, että puolueen johto valehtelee, käyttää kieroja temppuja hiljentääkseen ne jäsenet, joiden linjaukset eivät sille sovi (ja, jotka kuten Seppo Hauta-ahokin, ovat enimmäkseen juuri niitä, jotka haluavat nähdä saman kuin sinä: otteen koventamisen Suomen ja suomalaisten asian ajamisessa)ja keplottlee puolueväen saavuttamattomiin juuri ne varat, jotka pitäisi käytää tähän suomalaisten asian ajamiseen ja puolueen eteenpäin viemiseen.

Se on mielestäni pelottava esimerkki siitä, kuinka puolueuskollisuus (väärin käsitettynä) saa niidenkin näkökyvyn hämärtymään, joissa muuten olisi selkeästi Suomen toivo. Puolueen on ensin puhdistettava vilppi ja epäoikeudenmukaisuus sisältään, ennenkuin se voi onnistua kitkemään ne tästä yhteiskunnasta. Ja puoluekentän on opittava puolustamaan itseään ja omia oikeuksiaan, ennenkuin se voi uskottavasti esiintyä suomalaisten puollustajana.

Toni Seppänen

Linkkaa tähän yksi Hauta-ahon kirjoitus jossa peräänkuulutetaan kansallista hyvinvointia.
Olen kriittinen mutta en omista foliohattua.
Uskon Kristiina sinunkin vilpittömyyteesi mutta uskon sinun nyt olevan väärillä jäljillä tässä asiassa.
Hauta-ahon kuvailemassa tilanteessa en olisi poistunut lavalta, olisin sanonut että soittakaa poliisit. #$/tu minähän sanon sanottavani.

Edelleen. Onko Hauta-aho ollut kepun tai kokkareiden listoilla. Muistaisin näin.
Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #39

Vihjailemasi asia ei kai ole rikos? Toisin kun nyt käräjillä puitava. Halla-Aho sai jo tuomionkin.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #39

Toni ...(quote): ..."Linkkaa tähän yksi Hauta-ahon kirjoitus jossa peräänkuulutetaan kansallista hyvinvointia." ....

Kelpaako tämä?

Unelma paremmasta maasta (kirj. Seppo Hauta-aho v, 2001)

Siinä maassa arvostetaan perhettä. Siellä asuvat isät ja äidit, jotka rakastavat ja suojelevat lapsiaan maailman pahuudelta. Siinä maassa kasvaa terve ja raitis nuoriso. Sen maan lapset kunnioittavat vanhempiaan. Siinä maassa lapsille opetetaan elämän perusarvot ja mikä on oikein, ja mikä on väärin. Siinä maassa pidetään lapsille rakkaudellista kuria. Sen maan lapset voivat asua turvallisin mielin. Siinä maassa arvostetaan rehellisyyttä ja hyviä tapoja.

Siinä maassa on hyvät koulut. Sen maan lapset voivat käydä turvallisesti kouluaan. Siinä maassa puututaan koulukiusaukseen ja huolehditaan, että kiusaaminen loppuu.

Siinä maassa ei sorreta köyhää, heikkoa eikä vanhusta. Sen maan jokainen kansalainen saa oikeutta. Siinä maassa kunnioitetaan lakia ja sen maan laki on selkeä.
Siinä maassa arvostetaan vanhuksia ja heistä pidetään huolta.

Se maa ei ole rikollisten paratiisi. Siinä maassa ei rikos kannata. Ei kenenkään tekemä rikos. Siinä maassa ei sanota, ettei rangaistuksella ole mitään merkitystä. Siinä maassa pannaan oikeudenmukainen tuomio nopeasti täytäntöön. Sen maan kansalaiset voivat liikkua yölläkin turvallisesti. Siinä maassa suojellaan rehellisiä kansalaisia – ei rikollisia.

Sen maan rajoja vartioidaan tarkasti yöllä ja päivällä – maalla, merellä ja ilmassa. Sen maan rajoja vartioi oman maan kansalainen. Jokainen, joka on tulossa rikollisin aikein, käännytetään rajalta. Jokainen joka on tulossa suuressa hädässä ja avuntarpeessa otetaan vastaan.

Sitä maata, sen koteja ja kansalaisia puolustetaan – tarvittaessa vaikka asein. Siihen maahan ei ole sortajan hyvä tulla. Sen maan vapauden koko kansa on lunastanut. Sen maan puolesta moni on menettänyt kotinsa ja kotiseutunsa, moni on antanut henkensä ja moni on vammautunut.

Se maa on kaunis. Lapin yöttömät yöt, tunturijärvien timanttinen kimallus, tuhansien värien loiste ruskassa ja kirkkaat virrat mittaamattomissa erämaissa kertovat vapaudesta. Siinä maassa on puhtaat järvet. Niitä on kymmeniätuhansia. Sen maan järvissä ja merissä on ihania saaria ja lahtia. Kauniit metsäiset harjut halkovat vesistöjä ja metsiä. Viljavien tasankojen pelloilla kullanhohtoinen vilja kypsyy ihanassa auringonpaisteessa.

Sitä maata viljellään ja varjellaan. Siellä pidetään huolta järvistä, joista, merestä, metsistä ja pelloista – kaikesta. Siinä maassa on runsaasti tilaa. Sen maan ihmiset voivat liikkua vapaasti luonnossa ja hyödyntää sen antimia marjastaen, sienestäen, metsästäen ja kalastaen.

Siinä maassa on työtä. Siinä maassa riittää ihmisarvoista ja rehellistä työtä kaikille työkykyisille. Siinä maassa kunnioitetaan työtä, mutta ei olla raskautettuja työn orjia. Sen maan kansalaisia kannustetaan työhön. Siinä maassa jokainen rehellinen työ on arvokasta. Ammattinsa osaavia henkilöitä arvostetaan.

Siinä maassa maanviljelijää arvostetaan. Sen maan maamies saa elannon tekemästään työstä ja hän voi keskittyä tilansa hoitamiseen. Sen maan pellot ovat terveitä, puhtaita, kauniita ja viljavia. Siinä maassa on runsaat viljavarastot, joista voi antaa tarvitseville. Siinä maassa viljelijä on isäntä tilallaan ja virkailija on hänen palvelijansa.

Siinä maassa pidetään kaikista eläimistä huolta. Siinä maassa lehmät käyskentelevät kesäisin niityillä. Kanatkin saavat kesäisin raittiissa ulkoilmassa kuopsutella maata. Possut eivät asu ahtaasti, vaan niillä on tilaa temmeltää. Sen maan eläimiä ei kuljeteta pitkiä matkoja huonoissa oloissa.

Se maa on sen kansalaisten oma maa. He päättävät itse sen maan asioista perheidensä parhaaksi. Siinä maassa keskustellaan paljon ja arvostetaan toisten mielipiteitä. Siinä maassa kansan valitsemat edustajat ja valtuutetut ovat kansan palvelijoita. Sen maan kansalaiset eivät enää anna luovuttaa pois itsenäisyyttään eikä vapauttaan, vaan pitävät niistä tinkimättä kiinni.

Siinä maassa arvostetaan oman maan kulttuuria. Siinä maassa kannustetaan luovaan toimintaan. Sen maan kirjastoissa on hyviä kirjoja runsaasti. Siinä maassa toimii runsaasti harrasteryhmiä kaikilla taiteen ja kulttuurin aloilla.

Sen maan kansalaiset liikkuvat runsaasti. Heillä on kunnostetut ladut, polut ja heillä on hienot kansallispuistot. Heillä on käytössään ihanat uimarannat ja uimahallit. Sen maan kansalaisilla on mahdollisuus pelata joukkuepelejä. Sen maan jokaisella lapsella ja myös aikuisella on mahdollisuus päästä mukaan joukkueeseen.

Siinä maassa eletään raittiisti ja terveellisesti. Siinä maassa pidetään sairaista huolta ja heidät parannetaan, jos se on mahdollista. Sen maan kansalaisen ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja lääkärin luo. Siinä maassa yhteiskunta pitää huolen perusterveydenhuollosta. Siinä maassa voi halutessaan mennä yksityislääkärille.
Siinä maassa arvostetaan yksilöitä – jokaista ihmistä. Siinä maassa annetaan jokaiselle ihmisarvo.

Siinä maassa raha ei ole isäntä, se on vain ihmisen renki. Siinä maassa ei keinottelu kannata. Siinä maassa ei ole velkavankeja.

Siinä maassa kansalaiset kunnioittavat Jumalaa ja noudattavat hänen käskyjään ja kehotuksiaan. Siinä maassa ei väännetä Jumalan sanaa, vaan se pidetään puhtaana.
Siinä maassa ahdistus helpottaa. Sen maan ihmisillä on hyvä olla.

Siihen maahan me kaipaamme. Se maa ei ole kaukana. Se on meidän sydämissämme ja ajatuksissamme. Se siintää mielessämme kuin uuden ihanan aamun sarastus. Se nousee niin kuin aurinko pimeästä yöstä. Ensin pimeys alkaa vähitellen kadota ja lopulta valkeus voittaa pimeyden. Mutta – se on maa, joka ei synny ilman ponnisteluja. Me – kaikki suomalaiset – voimme tehdä sen ottamalla itse vastuun tulevaisuudestamme.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #72
Anne Lindell Vastaus kommenttiin #78
Anne Lindell Vastaus kommenttiin #78
Jari Leino

Myös Wincapitan sijoittajista osa on yhä sitä mieltä, että kyllä se Kailajärvi ihan kohta tulee ja maksaa ne rahat takaisin korkojen kera!!

Toni Seppänen

Kun näin alhaisella tasolla liikutaan ... oletko kuullut että ihmiset eivät usko muutokseen?
Kukaan ei juurikaan usko että Leino tulee ihan kohta ja johtaa Suomen muutokseen.

Kun ratkiriemukkaaksi heittäydytään.

Jari Leino

Muutoksessa on vähän eri idea kuin henkilönpalvontaan perustuvissa karismaattisissa liikkeissä. Muutoksessa ei jäädä odottamaan, että joku suuri johtaja tulee ja johtaa Suomen muutokseen, vaan tavoitteena on palauttaa valta kansalle. Suorassa demokratiassa jokainen ihminen on oma johtajansa. Kansalaisten pitää vain uskaltaa ottaa valta omiin käsiinsä.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #32

Henkilöpalvonta on teidän fantasiaa. Timo Soini on perussuomalainen kuten kuka tahansa meistä.

Meillä jokaisella on oma paikkamme.

Fantasioikaa vapaasti muutoksen lailla.
Onneksi Hirvisaari on lopettanut aikaa sitten julkisen nokkapokan, kelpo mies.
Mitä tavoitteisiinne tulee niin tulosta odotellessa. Niissä ei toki ole mitään vikaa.

Aija Lehtoranta

Kenen agendaa Seppo ajaa ?? Seppo on linkittänyt kymmeniä jos ei satojakin kertoja samaa linkkiä niihin on vastattu kyllästymiseen asti nyt näyttää siltä on on saanut kannattajia puolueen saastuttamiseen ja tuhotyöhön jollaisena minä sen koen.Voisiko ihan ajatelle että luotetaan johtoon ?? aina on olemassa viimekädessä korpilaki.Ketä hyötyy tälläisestä ja kommentti VALITETTAVASTI TARVITSEMME PERUSSUOMALAISIA ???

Aija Lehtoranta

Kenen agendaa Seppo ajaa ?? Seppo on linkittänyt kymmeniä jos ei satojakin kertoja samaa linkkiä niihin on vastattu kyllästymiseen asti nyt näyttää siltä on on saanut kannattajia puolueen saastuttamiseen ja tuhotyöhön jollaisena minä sen koen.Voisiko ihan ajatelle että luotetaan johtoon ?? aina on olemassa viimekädessä korpilaki.Ketä hyötyy tälläisestä ja kommentti VALITETTAVASTI TARVITSEMME PERUSSUOMALAISIA ???

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Perussuomalaisia ihmisiä ns. kenttäväkeä Suomi tietenkin tarvitsee kovasti. Soinin, Vistbackan, Terhon kaltaisia harhakuvan esittäjiä Suomi ei tarvitse.

Toni Seppänen
Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #37

Äänestäjille suoranainen valehteleminen ja harhauttaminen. Takin kääntäminen. Ollaan tekemässä jotain mutta sitten ei tehdä mitään.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #40

Mikä ihmeen kyselytunti tämä on?

"Emme aja eurosta eroamista tällä hetkellä", puolueen europarlamentaarikko Sampo Terho 2013 puoluekokouksessa.

Millä hetkellä sitten ajetaan. Soini on itse myöntänyt olevansa "merentakaisten ystävien" nukke, koska heillä on niin paljon rahaa että he tietävät kaiken....oikeesti, haloo!!!

Kun puolueuskollisuus vaihtuu puolueuskonnollisuudeksi niin ollaan vaarallisella tiellä = "noudatin vain käskyjä"

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #41

Sellainen kyselytunti jossa paskanjauhaminen ei kelpaa. Edelleen, kerro.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #43

Katso vaikka googlesta. Hakusanaksi Timo Soini + euro. Materiaalia löytyy, jos olet itse laiska niin älä tuomitse viestin tuojaa.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #44

Esitit väitteen, taakka on sinulla. Todista tai vaikene.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #54

Saanen täältä sivusta heittää hieman todisteen tapaista. Lainaus ps:n eduskuntavaaliohjelmasta 2011, sivulta 33:
"Ruotsi ja Tanska ovat pärjänneet EMU:n ulkopuolella ja Norja koko EU:n ulkopuolella. Myös Suomi tulisi toimeen ilman kumpaakaan jäsenyyttä."

Miten tämän toimeen tulemisen edistäminen on näkynyt ps:n politiikassa? EU:ssa ja eurossa voidaan vain joko olla tai olla olematta, mikä onkaan ps:n kanta asiaan? Kuinka selkeästi tämä kanta on kerrottu kansalaisille?

Minun vastaukseni:
- Ei mitenkään.
- Ps ei vastusta EU-jäsenyyttä, euroakaan vastaan ei erityisemmin rynnistetä.
- Viestintä on ollut sekavaa todennäköisesti tarkoituksella.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #43

Toni, ei nuot trollit osaa muuta kuin paskanjauhantaa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #46

Lammas se siellä määkii. Veritas.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #43

Toni Seppänen, et kyllä kysynyt minulta, mutta olenhan suomalainen (...vastaa, kun ei kysytä...)

Tuolla aikaisemmassa kommentissani jo viittasin moneen asiaan, jossa puoluejohto on toiminut vilpillisesti ja epädemokraattisesti sekä puolueen ja Suomen edun vastaisesti.
Et ole vielä kommentoinut niitäkään.

Mutta kerrotaan nyt tarina, josta selviää, miksi minä en luota Soiniin ainakaan "isänmaanystävänänä" juuri sen enempää kuin Stubbiinkaan.
Keväällä olin mukana laatimassa kansalaisaloitetta Suomen eroamisesta EU:sta järjestettävästä kansanäänestyksestä. Soitin Antti Pesoselle, joka oli edellisen aloitteen alullepanija, kysyäkseni mistä voisimme saada tukijoukkoja aloitteen taakse. Antti kertoi aikanaan kysyneensä tuleeko Soini tukemaan aloitetta. Soini oli vastannut: "EM. Miksi minä niin tekisin, kun voin kansanedustajana tehdä vastaavan aloitteen milloin tahansa." Siitä on nyt vierähtänyt vuosi jostoinenkin. Ei ole kansanedustaja Soini tehnyt aloitetta. Eikä laittanut nimeään silloinkaan, kun Hirvisaari sellaisen teki. (Jotkut muut perussuomalaisten kansanedustajat kyllä lähtivät mukaan, ainakin Olli Immonen, Reijo Tossavainen, valitan , en nyt muista ketä ne muut viisi (?) olivat.)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #47

Soini ei kannattanut kyseistä aloitetta edes periaatetasolla ja ilmoitti sen ylen verkkosivuillakin.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #40

Toni, olet lapsellinen jankuttaja. Ei sinua enää kestä kukaan.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #74

Check yourself before you wreck yourself.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #77

Tonilla sentään on ollut kova ja vankkumaton luotto omaan egoonsa (ja puoluepolitiikkaan sopiva vankkumaton tuki omalle puolueelleen silloinkin kun se on väärässä) :) Se kaikki annettakoot anteeksi etenkin nuoruuttaan vielä. Ja usein kova usko lyö läpi vaikka argumentaatio/tieto onkin vajavaista. Politiikkahan keskittyy paljon mielikuviin tätä nykyä.

Liiallinen näsäviisaus toki rasittaa, mutta kyllä hän siitä älyää päästä eroon ellei ole typerämpi kuin miltä näyttää eli todennäköisesti kyllä se siitä ;) Toivotaan ettei tule romahduksia ja jos tulee, niin selviää niistä entistä paljon viisaampana.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #81

Kun sinun kommentointia Rami katsoo niin ensimmäisenä tulee mieleen, se joka itsensä ylentää.

Ei ne sinun penaalin kynät kovin teräviltä vaikuta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #86

"Kun sinun kommentointia Rami katsoo niin ensimmäisenä tulee mieleen, se joka itsensä ylentää.

Ei ne sinun penaalin kynät kovin teräviltä vaikuta.
"
************************************************************

Lähinnä alennan itseni (mikäli mahdollista) ja myönnän olleeni (ja tulevaisuudessa olevani) monesti väärässä kuten faktat osoittavat. Sen mukaisesti korjataan näkemyksiä aina mikäli se on tarpeen. Usein väärässä olemisessa on se erinomainen puoli, että siitä oppii parhaiten, mikäli pystyy nöyrtymään. Sinulta sen myöntäminen vielä on puuttunut, mutta luotan vakaasti siihen että kehityt jatkossa. Ainut tapaus missä et kehittyisi olisi että luovuttaisit epäonnistuessasi (sitä käy kaikille) etkä luottaisi logiikkaan, vaan väittäisit olevasi logiikan vastaisestikin oikeassa. Mokailusta voi oppia kaikkein parhaiten. Mies/nainen joka luulee olevansa erinomainen ja aina oikeassa, on yleensä täysin väärässä. Sinua kai pitäisi varoittaa puolueuskovaisuudesta... mutta tietänet mihin olet ryhtymässä.. tai sitten et, mutta yleensä aina kannattaa elää.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #88

Elämä on ihmisen parasta aikaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eniten itseäni hämmästyttää Matti Putkosen rooli, ja motiivi. Metalliliitossa hän ajautui riitoihin ja joutui lähtemään eläkkeelle, nyt hän "huseraa" persuissa ja jäljet näkyvät. Eniten itseäni harmittaa niiden persujen puolesta jotka esim. kunnallispolitiikassa tekevät pyytentöntä työtä kuntalaisten hyväksi ja heitäkin varmasti puolueessa on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitenköhän paljon verorahoja siis puoluetukia siirrettään kaikissa puolueissa säätiöille joita hallitsevat eri klikit?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kiitos Kristiina hiljaisuuden rikkomisesta. Se olikin jo korvia huumaava.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Tämä muutos-joukko taitaa koostua porukasta, jotka keskittyvät muiden tekemisiin ja sanomisiin. Onko heillä omia edustajia kunnanvaltuustoissa? Ja siis myös tekoja! Eduskuntaan saivat yhden loikkarin!
Mikäli todella haluamme saada muutosta aikaan pitää vaikuttaa valtarakenteisiin mm. hyväveli ja -sisko peleihin. Samoin pitää kohdistaa taistelu jatkuvaa velkaantumista vastaan ja se perustuu juuri vanhoihin valtarakenteisiin eli jaetaan rahaa vaikkapa velalla. Perustetaan uutta byrokratiaa kun sitä pitäisi karsia.
Muutoksenkin kuten perussuomalaisten pitää keskittyä vakavampiin maatamme koskeviin ongelmiin ja jättää jotkut henkilökohtaiset myyräntyönsä taka-alalle!

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Laki koskee, tai ainakin pitäisi koskea kaikkia kansalaisia tasapuolisesti.

On häpeällistä että kun tuodaan oikeita epäkohtia esiin niin uskolliset/fanaattiset seuraajat kiistävät tosiasiat ja uskovat noitatohtoriin ennemmin kuin faktoihin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Anteeksi virheeni! Vanhusdementia vaivaa Hauta-aho ei ollutkaan muutoksen jäsen.
En ole liittynyt puolueeseen ihailemaan Soinia sen paremmin kuin ketään muutakaan. Tärkein pointtini oli se, että puolueessamme annetaan arvo jokaiselle ihmiselle hänen asemaansa katsomatta.
Äkkiä suureksi kasvaneessa puolueessa löytyy aina onnenonkijoita. Vanhoissa puolueissa ihmettelenkin näitä kytkysysteemejä sillä pitkäaikaista kokemusta luulisi löytyvän runsaasti!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Aina,siis aina kun puolueessa ja varsinkin sen johdossa ilmenee korruptiota ja suhmurointia,pitää puolue vaihtaa puhtaaseen. Jos kerran halutaan eroon EU:sta ja Eurosta niin miksi sitä odottelemaan. IPU nyt ainakin selvästi on kantansa esittänyt. Ajatellaan,että puolueen on oltava riittävän iso,että pystyisi vaikuttamaan,mutta mitä se pyllistää,jollei se toimi toiveiden mukaisesti. Soinista kyllä näkee selvästi,että tekee mitä tahansa saadakseen ministerinsalkun.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Voi herttileiviskä sentään. Perussuomalaiset tekevät sen ihan itse eli hajottavat puolueen. Tämähän on aivan kuin vanhoina hyvinä aikoina eli kun SMP hajosi/hajotettiin ja kutistui olemattomiin.

"Onneksi" perussuomalaisissa on näitä periaatteen ihmisiä, jotka pysyvät aatteissaan tuli mitä tuli vaikka akkoja äkeet selässään taivaan täydeltä.

Helposti on näin ulkopuolelta näkyvissä, että perussuomalaiset hajoavat/ hajotetaan. Jotkut änkyrät tuntevat suurta mielihyvää ja liittävät tuntemuksensa niiden katkerasti kokemiensa pettymysten joukkoon. Onhan se ihan hirveää, kun ei puolue ole arvostanut, kuten MINÄ olisin ansainnut.

Tervemenoa. Kevyet mullat ja kukat vaan haudallesi perussuomalaiset.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Asiallinen vaatimus mahdollisten sotkujen selvittämisestä on paras tapa tukea perussuomalaista liikettä. Politiikka tarvitsee liikkeitä joihin niiden kannattajat uskovat, mutta uskon ei tule olla sokeaa uskoa ihmisiin, vaan liikehdinnän tavoitteisiin.

Toivon hyvää perussuomalaiselle liikehdinnälle ja toivon, että mahdolliset sotkut selvitetään avoimesti, eikä johtajienpalvonta tuhoa liikettä.

ps. argumentoinnin taso laskee aina, jos vastapuolen persoonaa halvennetaan tai vaikkapa motiiveja epämääräisesti kyseenalaistetaan. Viisas argumentoija vastaa aina joko asia-argumentein tai vaikenee jos ei ole sanottavaa. Tämä kaikille opiksi.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Eikös Nonverbaalia viestintää ole huomattavasti enemmän kuin sanallista. Suomalaista on niin kauan vedetty "höplästä", ettei ole kumma kun epäilys kalvaa. Lisäksi,kun puheet eivät ole sitä mitä on luvattu. " Eppäillä soppii"!

Aija Lehtoranta

Kaikesta uutterasta Persujen rivien rikkomis yrityksistä huolimatta Olemmme Elämme ja Kasvamme kiitos suomalaisuuden kiitos itseppäisyytemme kiitos että emme hyväksy epäoikeudenmukaisuutta kiitos elämästä KIITOS PERUSSUOMALAISESTA PUOLUEESTA :) :) <3 :) Kiitos isänmaastamme veteraanit me taistelemme suomen puolesta edelleen.

Toimituksen poiminnat