KristinaKalliojarvi "Nyt kun olet saanut pääsi seinästä läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä?"

Rouva Jutta ja tohtori Urpilainen, kaksoisroolissa valtiovarainministeri

Facebookissa tällä hetkellä kuohuu. Saksan piraattipuolue on julkistanut tietoa EVM johdon ja luottamushenkilöiden ansioista. Suomalaisia eniten kiinnostava asia on tietenkin se, kuuluuko valtiovarainministeri Jutta Urpilainen noihin huippupallkoja verottomana nauttivien joukkoon. Jos kuuluu, hänen -anteeksi toisto-verottomat ansionsa ovat ilmeisesti vähintään 191 000 euroa.

 

Kyllä tuolla summalla jo hyvinkin kelpaa tehdä päätöksiä EVM:lle siirrettävistä suomalaisten verorahoista, joista toisessa roolissaan Suomen kassakirstun vartijana pääsee päättämään. Lakitieteen tohtori Kari Uoti onkin jo ehtinyt huomauttamaan, Että Jutta Urpilainen on ollut jäävi tehdesään EVM: ää koskevia rahoituspäätöksiä Suomen valtiovarainministerinä, ollessaan samaan aikaan EVM:n hallitusneuvostossa. Vielä selvempää tämä tietysti on, jos nyt käy ilmi, että hän tästä tehtävästään on saanut erittäin merkittävää rahallista etua.

 

Monien kanavien kautta on tästä jo lähtenyt tietoa medialle. Voimmekin nyt jäädä luottavaisesti odottamaan, kuinka median edustajat laittavat Urpilaisen erittäin tiukkojen kysymysten eteen. Tai vaikenevat kuin hauta, menettäen senkin vähän luotettavuuden, mitä niillä vielä on. Enpä tosin väittäisi, että se on kovin paljon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Tuo palkkio koskee EVM:n johtokuntaa. Jutta Urpilainen ei kuulu EVM:n johtokuntaan vaan hallintoneuvostoon. Hallintoneuvoston jäsen ei saa mitään palkkiota. Jutta Urpilainen ei saa senttiäkään. Tämä juttu on siis perätön.

Antti Jokinen

On hiukan vaikea uskoa, ettei saisi latin latia hallintoneuvoston jäsenyydestä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

En kyllä usko, että Jutta ihan hyvää hyvyyttään istuu hallintoneuvostossa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Mikael Jungner kommentoinnista!

Niin EU-, Euro- kuin EMV-huijauksissa juuri demareilla on keskeinen osuus.

Suomen EU- ja euro-päätöksenteko ei kestä päivänvaloa, sillä kysymyksessä on salaisella EMU-varaumalla tehty valtiopetos.

Todisteet ovat dokumentoituna kotisivullani
http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Tekaistun EMU-varauman keskeisimmät salaajat ovat:

1. Tekaisun aikaan

- ulkopolitiikasta määrännyt presidentti Mauno Koivisto
- Ulkoministeriön korkein virkamies, valtiosihteeri Martti Ahtisaari.

2. Ulkoministeriön sallaamispäätöksen aikaan tammikuussa 2000

- presidentti Martti Ahtisaari
- pääministeri Paavo Lipponen
- ulkoministeri Tarja Halonen

Mainittakoon vielä, että pääministeri Lipponen hallituksineen ei tehnyt euro-päätöstä huhtikuussa 1998, vaan päätöksen teki ulkopolitiikasta määrännyt presidentti Mauno Koivisto jo paljon aikaisemmin, jo ennekuin edes ETA-sopimusta oli hyväksytty.

Lipposen hallituksen toiminta oli ainoastaan salaisella EMU-varaumalla tulevaisuuteen siirretyn ongelman ratkaiseminen.
Lipposen toiminta oli presidentti Koiviston aloittaman valtiopetoksen jatkamista.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mikael Jungner ehti tuolla facebookissa jo paikalle kommentoimaan, ettei tuo palkkataulukko koske hallitusneuvostoa ja että Jutta ei suurista vaivoistaan saa euron euroa. Jutta parka, joutuu aivan kuivin suin katselemaan, kun muut tuhlaavat Suomen veronmaksajienkin rahoja verottomien ansioidensa turvin. Sääliksi käy.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jutta myy siis kotimaansa ilmaiseksi, raha olisi antanut edes hyvän motiivin, mutta ettäkö ihan tyhmyydestä ja ilman korvausta?!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kerkisi siis jo tännekin. Ihailtavaa ripeyttä. Onhan se mukava nähdä, kun kerrankin suomalainen poliitikko juoksee hiki hatussa informoimassa kansaa. Nostakaamme hattua Jungnerille!

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Kiitos Mikael kun katkaiset huhuilta siivet.

Sirpa Abdallah

Ensinnäkin EVM:ssä hallintoneuvosto on ylin päättävä elin, joten tuskin siellä kahvipalkkiolla istutaan ja päätetään asioista? Vai mitä Jungner? Oisko esittää esimerkiksi EVM:n pöytäkirjaa jossa on päätetty mm. tuon elimen palkkioista? Pelkkä väite kun ei oikein tässä tapauksessa ole lainkaan uskottava. Mahdollisesti nyt vetoat siihen että ei voi esittää dokumenttia, koska kaikki EVM asiat ovat salaisia. Niinpä niin, salaseuraan liittymällä voidaan tehdä vaikka minkälaisia päätöksiä veronmaksajien lukuun.

"EVM:n arkistot ja kaikki EVM:lle kuuluvat tai sen hallussa olevat asiakirjat ovat loukkaamattomia." Lähde; Finlex

" EVM:n henkilöstölleen maksamiin palkkoihin ja palkkioihin sovelletaan EVM:n hyväksi tulevaa sisäistä veroa, johon sovelletaan hallintoneuvoston hyväksymiä sääntöjä. Nämä palkat ja palkkiot on vapautettava kansallisesta tuloverosta siitä päivästä alkaen, jona mainittua veroa aletaan soveltaa." Lähde; Finlex

Mitähän tuo hallintoneuvosto on palkkioista päättänytkään?

http://www.consilium.europa.eu/homepage/highlights/the-european-stability-mechanism-(esm)-inaugurated?lang=fi

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pev...

Luku 2 Hallinto, jossa sopimusteksti koskien hallintoneuvostoa;

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2012...

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Kyllä. Ihan ilman eri palkkiota siellä hallintoneuvostossa tehdään työtä. Sama juttu yleensä muissakin kansainvälisissä tehtävissä, jotka tulee ministeriyden mukana, niistä ei yleensä makseta erikseen.

Sirpa Abdallah

Mikael, niin muutahan ei voi kuin uskoa sanomaasi, sillä mitään mustaa valkoisella en ainakaan itse ole nähnyt. Kaikki dokumentit kuitenkin lienevät salaisia. Noin olen ymmärtänyt. Kyseessä ei ole avoin toiminta kansalaisen silmin katsottuna.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Maalaisjärkeeni ei mahdu ajatus, ettei Jutta Urpilainen olisi esteellinen EVM: n päätöksenteossa nykyisessa asemassaan Suomen valtiovarainministerinä.

Ensimmäisessä EVM: n hallintoneuvoston kokouksessa puheenjohtajana toimi juuri Jutta Urpilainen. Siinnä kokouksessa päätettiin Suomen alkupääomasta (1.437 mrd euroa).

Ei mene minun kallooni. Ja tämä Jutan esteellisyys on mahdollista palkkiota tärkeämpi kysymys.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/oikeustieteiden...

Sirpa Abdallah

Reino, onhan tuon mahdollisen verottoman palkkion nostaminen kaiken muun päälle, siis esteellisyyden, lisää taakkaa. Vai kuinka sen nyt muotoilisi kauniisti, kun ei ole noista palkkioista saatavissakaan luotettavaa tietoa.

EVM:n hallintoneuvoston jäsenet ovat maiden valtionvarainministreitä. Siis rahakukkaron haltijoita. Näin taitaa lukea EVM sopimustekstissä,tai jos ei siellä niin lue niin eduskunta on kuitenkin niin päättänyt. Kuka/ketkä on/ovat sitten syyllinen/syyllisiä esteellisen valinnasta?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sirpa, tuolta Hämiksen blogistahan löytyy EVM: n eri virkamiesten palkkataulukko. Tai hänen linkkinsä sivulta 12.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ju...

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Reino, ei noissa ole suoranaista palkkiota hallintoneuvoston jäsenille päätetty (linkki). Jollei sitten ole käsiteltävä Leitner=Johto sellaiseksi. Itse en kyllä suoraan noin katsoisi vaan katson tarkoittavan EVM:n johtohenkilöitä. Tuo palkkataulukko käsittelee mielestäni vain kiinteitä palkkoja, ei siis kokouspalkkioita lainkaan. Blogissa mainittu euromäärä on todellakin johtokunnan jäsenten palkkaa (191000).

Hallintoneuvosto laatii sopimuksen mukaan EVM:n säännöt, joten se on voinut päättää erillisestä kokouspalkkiosta säännöissän, jotka se on laatinut.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Ei ole valtiovarainministeri esteellinen koska nimenomaan edustaa siellä Suomea.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mikael, edustaa kyllä Suomea. Mutta toimii EVM: n kokouksissa heidän työntekijänään. Eli edustaa siellä EVM: ää, joka käsittelee myös Suomea koskevia asioita.

Ristiriitaista?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tälläinen akanräähkänä nyt tietenkään paljon ymmärrä, mutta ongelmalliselta kyllä vaikuttaa, että noiden verottomana EVM:stä maksettavien palkkaetujen nauttijana on saamieni tietojen mukaan ollut, ilmeisesti aina viime vuoden huhtikuuhun asti, valtiovarainministeriön valtiosihteeri, kansliapäällikkö Martti Hetemäki, EVM:n johtokunnan jäsenen ominaisuudessa. Jotenkin olisin tässäkin näkevinäni eturistiriitoja ja jääviyskysymyksen. Kommentoikaa te viisaammat.

Sirpa Abdallah

Kristiina, kyllä nuo EVM:n virkamiehet johtajineen joutuvat maksamaan sopimuksessa mainittua veroa, mutta ei omiin kotivaltioihinsa. Toki vero saattaa olla minimaalinen.

"EVM:n henkilöstölleen maksamiin palkkoihin ja palkkioihin sovelletaan EVM:n hyväksi tulevaa sisäistä veroa, johon sovelletaan hallintoneuvoston hyväksymiä sääntöjä. Nämä palkat ja palkkiot on vapautettava kansallisesta tuloverosta siitä päivästä alkaen, jona mainittua veroa aletaan soveltaa." Lähde; Finlex

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ne vain ovat siitä mukavia nuo EVM:n sisäiset verot niinkuin muutkin EVM:n sisäiset asiat, että niistä on turha mennä tietoja pyytelemään. 34. artikla: salassapitovelvollisuus. EVM:iin ei sovelleta unionin asiakirjajulkisuutta koskevia sääntöjä, jotka koskevat Euroopan parlamentin, komission ja neuvoston asiakirjojen saamista yleisön tutustuttaviksi. -EU:han nyt yleensäkin on kuuluisa suuresta avoimuudestaan ,vai mitä?

35. artikla koskee EVM:n henkilökunnan juridista koskemattomuutta. Käytännössä koko henkilökunta on vapautettu kaikista oikeudellisista menettelyistä, jotka kohdistuvat heidän toimintaansa EVM:ssa. Toisin sanoen syytesuoja.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sirpa, ymmärrän kyllä saksaa. Ja oletankin noiden linkissä "arvioitujen" palkkioiden 10 000 - 30 000 e/kk tulevan "avustuspalkkioista", jos tulevat.

Siksi korostankin hänen jääviyttään. Ja vaikka hallitus/ eduskunta olisikin nimennyt Jutan ko. tehtävään, ei se mielestäni poista hänen esteellisyyttään.

Jos ei taas kävellä Suomen lain yli.

Suomen laki jääviyden osalta tulisi selvittää vielä tarkemmin kuin persujen lehden jutussa jo oli.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/oikeustieteiden...

Sirpa Abdallah

Reino, en yöllä lukenut kokonaan linkittämääsi hallintoneuvoston laatimaa sääntödokumenttia toimihenkilöiden ja johdon palkoista sekä muista ehdoista. Nyt aamulla menin läpi nuo säännöt enkä kyllä löydä siitä sanaakaan hallintoneuvoston palkkioista. Missä kohtaa itse katsot noiden mainitsemiesi "arvioitujen" palkkioiden olevan?

Säännöissä on muuten kohta 4. artikla 1 kohta "b) in einem leitenden, verwaltenden, aufsichts- oder geschäftsführenden Gremium einer
Gesellschaft oder sonstigen Einrichtung tätig zu werden, unabhängig davon, ob diese Tätigkeit entgeltlich oder unentgeltlich ist."

Tuo kohta viittaisi kylläkin mahdollisuuden palkattomiin. Suoraan ei tuossakaan käsittääkseni puhuta halintoneuvoston jäsenistä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sirpa, ei hallintoneuvoston jäsen saakkaan EVM: ssä säännöllistä palkkaa. Enkä ole sellaisesta missään puhunutkaan. Olen puhunut mahdollisista palkkioista, jotka menevät esimerkiksi "Hilfskraft" (avustus, neuvonta) sanan alle.

Tuo jääviysasia vaatisi esim. oikeuskanslerin tutkintaa, koska Suomen perustuslaissa kotimaan ja ulkomaisten yhteisöjen tapaukset ovat hieman eri tavoin tulkittavia asioita.

Tässä nyt kuitenkin miettimisen pohjaksi perustuslain hallintolain kohta jääviydestä, pykälä 28:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

"Hilfskraft" (avustus, neuvonta) sanan alle katsoisin itse kuuluvan tilintarkastusyhteisön, myös neuvonatajana.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #27

Sirpa, yleensä näin. Mutta tuntien EVM: n avoimmuuden täytyy arvailla, koska en totisesti usko, että Jutta kävisi heidän kokouksissaan ilman palkkiota. Lähinnä se EVM: n "tyylissä" sopisi tuon neuvonantajana "sanan alle".

Tiedäpä häntä. Mutta kun Suomi on siihen EVM: ään liittynyt, siellä myös pysytään. Vaikka se "paskahomma" onkin ja huonossa tilanteessa (lisää apupaketteja) onkin Suomelle kallis paikka. Ja demokratian avoimmuudesta sen yhteydessä ei voi puhua senkään vertaa kuin hallituksen toimien "avoimmuudesta".

Näillä mennään nyt. Myöhemmin ehkä mennään ja itketään. Realismia, ei pessimismiä!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #34

Koska Suomi ei ole valtiosääntöoikeudellisesti liittynyt ETA:aan, EU:hun eikä euroon, niin ei ole myöskään liittynyt EVM:ään.

Jorma Jaakkola
http://jormajaakkola.fi

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Lakitieteen tohtori Kari Uoti on lausuntonsa ja tuomionsa antanut niinpä se on tie, totuus ja koko elämä. Mitä tässä jankkaamaan selvää asiaa enää.

Kyllä minäkin olen niin hirveän kateellinen Jutta Urpilaiselle olkoon sitten asiat miten hyvänsä. Hän saa aivan kauhean paljon rahaa eikä tee yhtään mitään sen eteen.

Minustakin Urpilainen on jäävi kaikkeen, mitä Euroopassa Suomen asioista käsitellään tahi päätetään. Kyllä sinne pitää lähettää nyt jäävittömät henkilöt Timo Soini ja Mauri Pekkarinen.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

En tiedä muuta kuin, että saksaksi hallintoneuvosto = aufsichtsrat ja saksankielinen sana direktorium suomeksi = hallitus. Taitaa olla niin, että asiassa on nostettu myrsky vesilasissa ja Facebookissa levitetään totuudenvastaista panettelua ministeriä kohtaan.

Jääviyden osalta asia varmaankin olisi asia konstikas, mikäli nimitys olisi perustunut poliittisesta päätöksenteosta riippumattomaan ratkaisuun ja pelkästään EVM:stä itsestään lähteneeseen nimitysprosessiin. Nythän tämä on EVM:n jäsenmaiden poliittiseen päätöksentekoon perustunut ratkaisu ja jäsenyys perustuu hallintoneuvoston jäsenten poliittiseen asemaan eikä ao. henkilö itse persoonana ole valittu EVM:n hallintoneuvostoon.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Kalliojärvi.

Täytyy huomioida EVM:n henkilöstön koskemattomuus

[Article 30]: “Governors, alternate Governors, Directors, alternate Directors, the Managing Director and staff members shall be immune from legal process with respect to acts performed by them . . . and shall enjoy inviolability in respect of their official papers and documents.” Question: So anyone involved in the ESM is off the hook? They can’t be held accountable for anything? . . .

The treaty establishes a new intergovernmental organization to which we are required to transfer unlimited assets within seven days if it so requests, an organization that can sue us but is immune from all forms of prosecution and whose managers enjoy the same immunity. There are no independent reviewers and no existing laws apply? Governments cannot take action against it? Europe’s national budgets in the hands of one single unelected intergovernmental organization? Is that the future of Europe? Is that the new EU – a Europe devoid of sovereign democracies?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Niinpä Antero ja mitä pitäisi ajatella niistä vähän yli sadasta kansanedustajasta, jotka menivät JAA äänillään Suomen sitomaan tuollaiseen organisaatioon? Vähintäänkin heitä voitaisiin lakata kutsumasta KANSANedustajiksi. Miksi heitä voisi kutsua, jätän suomen oikeuslaitoksen tilan huomioonottaen sanomatta ääneeen, koska minulla ei kuitenkaan ole varaa hyvään asianajajaan.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Niinpä-niin.
The Goldman Sachs coup that failed in America has nearly succeeded in Europe — a permanent, irrevocable, unchallengeable bailout for the banks underwritten by the taxpayers.

Ja tuolla porukalla (GS toimii myös EU:n konsulttina), on varmasti sata kansainvälisenoikeuden juristia koko ajan laatimassa uusia muotoja tähän "hämähäkin verkkoon".

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitokset Kristiinalle blogista!

Suomen valtiosääntöoikeudellinen tosiasia on tämä:

EU:n/EMU:n säädännöt eivät koske Suomea. Euro-kriisin hoito ei kuulu Suomelle.

Perustelu:

Suomen EMU-päätöksenteko ei kestä päivävaloa.

Katso salaisen EMU-varaumapöytäkirjan asianosaiset kotisivultani
http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Kysymyksessä on valtiopetos, joka on pikimmiten vaadittava oikeuskäsittelyyn.
Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene.

Jutta Urpilaisen toiminta on valtiopetoksen jatkamista.

EVM:ään liittyy myös toinen rikos, joka ei vanhene:

EVM on maanpetos.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

EU-/Euro-jäsenyyden ja EVM:n hyväksyminen ovat maanpetoksia.

Premissit nykyisen perustuslain käyttämiselle ovat väärät, koska taustalla oleva petos tehtiin jo vuonna 1994. Siksi käytän lähteenä kirjaa Suomen Laki I 1989. Samat tekstit olivat vielä kirjassa Suomen Laki I 1994.

"12 Luku. Maanpetoksesta" (sivu 1451):

"6 §. (18.10.1939/343) Jos se, jolle Suomen puolesta on uskottu sopimuksen tekeminen tai siitä neuvotteleminen vieraan valtion kanssa, tahallansa väärinkäyttää tätä luottamusta Suomen ilmeiseksi vahingoksi; rangaistakoon [kuritushuoneella] määräajaksi tai elinkaudeksi."

EVM on tehty Suomen vahingoksi.

Toiseksi oleellista on: Miten eduskunta hyväksyi EVM:n?

Vastaus:
Eduskunnan yksinkertaisella enemmistöllä, vaikka EVM tulee vaikuttamaan valtion budjettiin.

Tässä linkki EVM-lakiin:

http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2012/20120034

Tässä puolestaan on tekstisitaatti ko. lakiesityksestä otsikon "Ministerivastuu" alta:

"Hallituksen käsityksen mukaan sopimus ei sisällä määräyksiä, jotka koskisivat perustuslakia sen 94 §:n 2 momentissa tai 95 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla. Hallitus katsoo, että sopimus voidaan hyväksyä äänten enemmistöllä ja ehdotus sen voimaansaattamislaiksi voidaan hyväksyä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä."

Miksi perustuslakivaliokunta antoi tällaisen lausunnon, joka ko. lakiesityksessä on Ministerivastuu-otsikkoa edeltävä (perustuslakivaliokunnan lausuntoon viittaava) lause?

Sitaatti:

"Valiokunta katsoi, ettei sopimus päätöksentekomenettelyä koskevilta osin ollut enää ongelmallinen Suomen täysivaltaisuuden ja eduskunnan budjettivallan kannalta.

Ministerivastuu

Sopimuksen 35 artiklassa määrätään hallintoneuvoston jäsenten oikeudellisesta koskemattomuudesta virkatehtäviensä osalta.

Perustuslakivaliokunta on todennut, ettei Suomea edustavan ministerin toiminta hallintoneuvostossa voi jäädä perustuslain 114—116 §:ssä säädetyn ministerivastuun ulkopuolelle."

Kommentti:
Onko valtiovarainministeri Urpilainen antanut EVM:stä väärää tietoa, vai miksi perustuslakivaliokunta oli antanut lausuman:

"Valiokunta katsoi, ettei sopimus päätöksentekomenettelyä koskevilta osin ollut enää ongelmallinen Suomen täysivaltaisuuden ja eduskunnan budjettivallan kannalta."

Sitaatti lakiesityksen lopusta:

"Edellä olevan perusteella sekä perustuslain 94 §:n mukaisesti esitetään, että eduskunta hyväksyisi Euroopan vakausmekanismin perustamisesta Belgian kuningaskunnan, Saksan liittotasavallan, Viron tasavallan, Irlannin, Helleenien tasavallan, Espanjan kuningaskunnan, Ranskan tasavallan, Italian tasavallan, Kyproksen tasavallan, Luxemburgin suurherttuakunnan, Maltan, Alankomaiden kuningaskunnan, Itävallan tasavallan, Portugalin tasavallan, Slovenian tasavallan, Slovakian tasavallan ja Suomen tasavallan välillä Brysselissä 2 päivänä helmikuuta 2012 tehdyn sopimuksen ja että eduskunta hyväksyisi annettavaksi selityksen, jonka mukaan sopimuksen 35 artiklan määräys hallintoneuvoston puheenjohtajan, jäsenen ja varajäsenen oikeudellisesta koskemattomuudesta ei rajoita Suomea hallintoneuvostossa edustavan ministerin Suomen perustuslain mukaista ministerivastuuta."

Kommentti:
EVM-sopimukseen, jonka tekemiseen Urpilainen osallistui sisältyi siis teksti, että kaikkien maiden edustajat ovat EVM:ssä oikeudellisesti koskemattomia.
Onneksi perustuslakivaliokunta katsoi, että myös EVM:n osalta ministerivastuu koskee Urpilaista!

Missä luuraavat ne 10 kansanedustajaa, jotka voisivat esittää Urpilaisen vaatimista valtakunnanoikeuteen?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suonsivu toi tärkeän asian esille, hallituksen toiminnan laillisuutta valvoo oikeuskansleri, hän ja hänen virastonsa on vastuussa siitä ettei mitään laittomia päätöksiä hallituksen taholta tapahdu. Ministeriltä ei voida vaatia lain tuntemusta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Oikeuskansleri joutui jo Holkerin hallituksen aikaan presidentti Koiviston peukalon alle.

Käyttäjän VeikkoSiitonen kuva
Veikko Siitonen

Näyttää saavan Urpilainen palkkiota 10.000-30.000 € kk
näin se valehteleminen käy Jungerilta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Veikko Siitonen, mistä tuo tieto? Vai perustuiko kommenttisi vain Iltasanomien uutiseen? Jos sinulla on siihen todisteita, se olisi erittäin tärkeää. Jos viittaat tuohon Saksan piraattien julkaisemaan palkkakaavioon, sen suhteen asia on niin, että me emme voi osoittaa, etteikö Jungnerin väite, että Urpilaisen tehtävä ei kuulu niihin, joista noita kaavion mukaisia palkkoja maksetaan.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Totuudenvastainen fb-kirjoittelu sai kylmää vettä selkäänsä. Oli samalla hyvä osoitus siitä, kuinka löyhästi noita kohuja saadaan aikaan ja pyritään lietsomaan epäluottamusta kansalaisten keskuuteen. Esimerkki suoran demokratian toimimattomuudesta.

"Article 14
Remuneration
Governors, Directors and their respective alternates shall perform their duties without remuneration from the ESM."

eli käännettynä

"14 artikla
Korvaus
Pääjohtajat, johtajat ja heidän sijaisensa on suoritettava tehtävänsä saamatta palkkaa ESM:ltä."

http://www.esm.europa.eu/pdf/ESM%20By-Laws.pdf

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128864243529...

Käyttäjän KariKaarnavuori kuva
Kari Kaarnavuori

Onhan tuo Urpilainen ennenkin ollut arveluttavalla tavalla palkkioita kahmimassa. Mikäs hallintoneuvosto tai johtokunta se oli, josta Urpilaiselle maksettiin 14 000 euroa tyhjästä, kun ei kertaakaan osallistunut vaikka niin tyrkyttäytyi ja perusteluna oli tarvittava liike-elämän ja politiikan välinen kanssakäynti, jota ei sitten ollut laisinkaan. Ei pitänyt niitä rahoja sitten lopulta, mutta paskan maku tommosesta jää. Ei kyllä tässäkään Jungnerin kiireellinen vakuuttaminen paljon vakuuta. Ei vakuuta ennenkun tulee mustaa valkosella julkisuuteen miten asiat on.

Tanja Nätynki

Kyllä alkaa todellakin epäilyttää nämä summat ja ei herra Jungnerikaan kyllä vakuuta... Tällaisella "kehumisella" ja leventelyllä.

http://m.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ilt...

Toimituksen poiminnat